IMG_5660 - Copy

В Дреновец едноименният тим победи “Янтра” (Полски Тръмбеш) с 3:1 и се отдалечи от последните места в класирането. Гостите владееха инициативата през цялото време и определено не заслужаваха да загубят. Създадоха и доста възможности за гол, но не бяха рационални в завършващата фаза като противника си.

Денис Димитров вкара от дузпа за “Дреновец” в средата на първата част, след като нападател нахлу отдясно и бе съборен на границата на пеналта и реферът отсъди 11-метров наказателен удар. Това съотношение се запази до 61-ата минута, когато Милчо Милчев удвои. Скоро обаче Мартин Димитров върна интригата с попадение за “Янтра”, като се разписа с глава след късо изпълнение на корнер и последвало центриране. В 80-ата минута пък реферът не зачете изравнително попадение с глава на Ростислав Данчев. След центриране от корнер нападателят скочи и с глава прати топката в мрежата, но незнайно защо съдията отмени попадението.

Тръмбешчани активно търсеха изравняване, като владееха играта тотално и атакуваха непрекъснато. В последната минута и вратарят Радослав Рашков излезе пред отсрещната врата да скача при статично положение, но последва бърза контра и Александър Веселинов в опразнената врата фиксира крайното 3:1.