1642421

Великотърновският борец Рамазан Рамазанов се класира за финал и утре излиза за европейската титла в кат. до 70 кг! Европейското първенство по борба за мъже и жени се провежда в хърватската столица Загреб.

Носителят на Златния пояс “Дан Колов” на четвъртфиналите разби поляка Петрак Оленчин с 11:4. На полуфиналите Рамазанов преди минути се изправи срещу представителя на Украйна Игор Никифорук. Борецът на СК “Илия Павлов” (Велико Търново) отново бе убедителен и прегази с технически туш 14:4 украинеца. В решителната схватка за златото обаче Рамазан Рамазанов ще има за съперник Хаджи Алиев (Азербайджан) – двукратен олимпийски медалист, трикратен световен и три пъти европейски шампион.

На миналогодишното европейско първенство натурализираният дагестанец, който бе избран за Спортист № 1 на Велико Търново за 2022 г., взе бронзов медал. Финалът е първи в кариерата на Рамазанов, който неотдавна в интервю за “Велико Търново спорт” обяви, че голямата му цел за т.г. е да спечели титлата на Европа.

Още един българин ще спори за златното отличие. Микяй Наим беше категоричен срещу румънеца Стефан Коман и спечели със 7:0 в полуфиналите при 65-килограмовите на свободния стил. Утре за титлата носителят на Златния пояс “Дан Колов” от 2021 г. ще спори срещу арменеца Вазген Теванян.

Срещите утре започват от 12,30 ч. българско време.