319716819_478615311073475_1775970954450647627_n
Франция и Аржентина излизат в титанична битка за световната титла на Мондиала в Катар. Въпреки многото изненади в шампионата, най-вече свързани с ранното отпадане на фаворити като Бразилия, Испания, Англия и изненадващия пробив на Мароко, финалът противопоставя два очаквани от мнозина отбора. Голямата интрига е не само Франция или Аржентина, а за кой от техните лидери първенството ще се превърне в триумф. Неостаряващият Лионел Меси, който досега в богатата си кариера не е печелил единствено световната титла, или 23-годишната звезда на “петлите” Килиан Мбапе? И двамата – футболисти на “Пари Сен Жармен”, и двамата – с огромни шансове както за голмайсторския приз “Златната обувка”, така и за “Златната топка”.

По време на цялото първенство “Велико Търново спорт” съвместно с “Янтра ДНЕС предложи на читателите си рубрика с прогнози, в която канихме известни футболисти, треньори, специалисти и фенове. Освен прогнозите си за дневните мачове, те споделяха и очакванията си кой ще е звездата на първенството и кой ще стане световен шампион. С важното уточнение, че тези, на които давахме думата още в самото начало на шампионата, имаха много по-трудна задача и се базираха само на предварителната информация за готовността отборите.

И все пак – кои бяха най-точни в очакванията си? Няколко бяха участниците, които прогнозираха световна титла за Франция или Аржентина.

Бончо Генчев: “Въпреки че всички сочат Бразилия и Аржентина, аз мисля, че европейски отбор ще спечели световната титла. Франция ще се намеси в борбата.”
Илиян Киряков: “Вече казах, че ми хареса играта на Франция, вероятно ще стигнат до финал. Що се отнася до Бразилия и Аржентина – те са винаги сред лидерите и винаги трябва да се имат предвид.”
Пламен Томов: “Аз съм фен на Англия, но не смятам, че имат сили за титлата. Франция и Бразилия впечатляват засега най-много, от двата отбора предпочитанията ми са за “петлите”.
Петко Павлов: “Ако Франция можеше да разчита на Бензема, Погба и Канте, със сигурност щях да кажа, че са световен шампион. Въпреки липсата им, пак залагам на тях. Шампион ще стане този, който съхрани физическите и психическите сили на играчите си до самия край. Именно затова залагам на “петлите”, защото са изключително равностоен състав.”

Пламен Геров: “Аржентина начело с Меси ще опитат да направят пробив и да вдигнат световната купа. Залагам твърдо на тях, по-скоро се осланям на логиката.”
Павлин Генчев: “Англичаните започнаха силно, но няма да удържат. Мисля, че е ред за титла на Южна Америка – Бразилия или Аржентина.”
Стефан Данаилов: “Ще изненадам всички – Аржентина. Килиан Мбапе бих посочил за звездата на световното, но зависи докъде ще стигнат Аржентина и Меси…”
Веселин Маринов (преди полуфиналите): “Иска ми се Аржентина да стане световен шампион заради Меси, заради това, което е направил за всички нас и любовта към футбола през годините. Само тази купа му липсва и ми се иска да стане и голмайстор на първенството. За мен финалът е Аржентина – Франция и ако късметът е с тях, “гаучосите” ще спечелят.”

Тагове: