320553135_1384895765648228_3845521595801197284_n

Близо 2 милиона лева ще осигури Министерството на спорта за ремонт на залата по спортна акробатика в Горна Оряховица, съобщи кметът на града Добромир Добрев. ММС отпуска парите безвъзмездно, а Общината ще гарантира изпълнението на проекта със запис на заповед за сумата. Общинските съветници бяха свикани на извънредна сесия, за да се придвижат бързо нещата и договорът да бъде подписан още преди Нова година и това вече е факт.

„Това ще ни позволи да направим пълно обновяване на залата, която не е ремонтирана от построяването си преди 40 години. Вече работим по процедурата за избор на изпълнител и в ранната пролет на 2023 г. се надявам да започнат строителните работи. Ще се направи укрепване, ремонт на покрива, който тече и създава неудобства на трениращите, дограми и въобще пълно обновяване.

Благодаря на Министерството, че подкрепи спортната акробатика, която е един от най-успешните спортове за Горна Оряховица. Благодаря и на общинските съветници, които реагираха светкавично и така успяхме в много кратки срокове да получим одобрението на министерството. Продължаваме да обновяваме спортната база, защото спортът е основен приоритет на нашето управление. Децата на Горна Оряховица трябва да имат условия да тренират и да се развиват“, заяви инж. Добрев.

Залата е сред малкото подобни съоръжения в страната, строени специално за нуждите на спортната акробатика. Тя има няколко много сериозни проблема, които би трябвало да се решат с парите, давани от министерството. Покривът протича при всеки по-сериозен дъжд и поне няколко пъти в годината акробатите имат ваканция, за да им съхне наводнената зала. Но не по-малко тежка е ситуацията около свлачището, което върви в района и пропадането на основите. В резултат от няколко години има проблем и с тоалетните и реално има само една действаща. Отделно са дограмите, нуждата от изолация и т.н. по-малки неща за правене по залата. Тя се ползва от трите клуба по спортна акробатика и от клуба по таекуондо. Федерацията по спортна акробатика редовно събира тук клубове от цялата страна за обучения и контролни състезания.