IMG_8919

Българският котарак Мирон отдавна придоби национална известност с прогнозите си за изхода от големи футболни мачове.

Постоянна практика е по света какви ли не животни да правят прогнози за очаквани с интерес футболни срещи – кога с успех, кога безуспешно. Сред героите в последните години обаче е и български котарак. Домашният любимец Мирон на репортерката на БНТ Йоана Миланова (бивша журналистка от Дарик радио – Велико Търново) вече се сдоби със заслужена слава, след като безпогрешно прогнозира победата на Италия на финала на Евро-2020.

Процедурата е проста – пред котарака поставят две еднакви панички с храна и той винаги решително се насочва към вярната. На финала на европейското Мирон бе категоричен, че Италия ще грабне титлата срещу Англия.

Потресаващите му прогнози продължиха и на световното в Катар, където стартираха с четвъртфинала Англия – Франция. И този път Мирон не гласува доверие на британците и отново бе безпогрешен.

IMG_9417
 

Котаракът обаче днес хвърли в смут феновете на Аржентина и Лео Меси. За утрешния полуфинал срещу Хърватска той категорично предсказа победа за хърватите! Дали е прав – предстои да разберем.

Любопитното за Мирон е, че той редовно гледа не само телевизия, но и футболните мачове от екрана.

Тагове: