IMG_4154

Мартин Цирков е сред спряганите имена за старши треньор на “Академик” (Свищов), завършил есента десети в класирането на Северозападната Трета лига. През миналия сезон Цирков изкачи родния си “Дунав” (Русе) от аматьорския футбол във Втора лига, където води „драконите“ допреди три месеца.

Досегашният наставник Росен Илков и ръководството на клуба се разделиха по взаимно съгласие. Илков започна работа в детско-юношеската школа на „студентите“ преди 18 месеца. Амбициозният наставник стана старши треньор на мъжкия тим три кръга преди края на есенния дял на сезон 2021/2022 г. в Северозападната Трета лига. Оттогава досега водеше тотално подмладения “Академик”.

„Благодарен съм на ръководството, че ми даде шанс да работя, на футболистите за съвместната работа, а на феновете за подкрепата. Свършихме доста и резултатите вече идват, сигурен съм, че ще има и други успехи“, коментира Росен Илков.

„След няколко години ползотворна и плодотворна съвместна работа ръководството на „Академик“ и треньорът и директор на школата Росен Илков решиха да потърсят нови предизвикателства, считано от 1 декември. Треньорът има амбиции за развитие, които към момента „Академик“ не може да подплати. Фокусът ни остава насочен предимно към работата в академията на клуба и изграждането на балансиран и стабилен мъжки отбор, което е водеща политика за последните три години”, заявиха от управата на свищовския клуб.

Тагове: