Handball

Момичетата на „Етър-64“ до 14 години се класираха за финалите в турнира за Купата на България. Квалификационният турнир се проведе във Велико Търново и бе безапелационно спечелен от „болярките“.

В първия си мач те победиха „Васил Левски“ (Нови пазар) с 21:0, а във втория – и „Панагюрище“ с 24:13. Това ги класира за финалите, които ще за през 2023 г. с участието на шест отбора, като все още не е ясно кога и къде ще се проведе.

„Миналата година в тази възраст станахме втори и за купата, и на държавното първенство, но бяхме с деца с една година по-малки. С оглед на резултатите през този сезон ще се борим за две първи места, отборът е обигран и готов за предстоящите срещи“, заяви треньорът Станислав Йорданов.

Handball2

Същото сториха и момчетата на „Етър-64“ до 14 години, водени от Десислава Николова. Техният квалификационен турнир бе в Каварна. Етърци загубиха от плевенчани с 25:13, наложиха се над домакините от „Калиакра“ с 22:21 и разбиха „Спартак“ (Варна) с 24:13. Те също се класират за финалната шестица за купата на страната.

„Предвид възрастта, в която сме, е много добре, но се вижда, че има разлика в това, че се изправяме срещу 14 г. момчета в чистата им възраст! Това е минусът за нас, но този минус ще бъде успехът ни в следващите години. Това е опитът, от който имаме нужда“, коментира Десислава Николова.

Тагове: