DSC08014_cr
Историческа победа записа женският отбор на „Етър“ в 12-ия кръг от първенството на „А“ група. Момичетата на Валентин Витанов се наложиха над 18-кратните шампионки на страната от НСА с 3:2. При това не само надделяха над далеч по-опитните си съпернички, но и ги надиграха, като по време на продължилата близо 100 минути среща почти не им дадоха шансове пред вратата си. Защитата пред вратарката Мартина Илиева, бе водена отлично от Тодорка Тодорова, която даде всичко от себе си. Велизара Владимирова и Мирела Моева пък действаха активно в средната линия и нападението, давайки заразителен пример за борбеност на малките си съотборнички.

Преди почивката битката бе основно в централната част на терена, като домакините приемаха играта в половината си, но при всяка възможност контраатакуваха опасно, а Моева непрекъснато ангажираше поне две защитнички в непосредствена близост до себе си. В средата на полувремето принудително бе заменена заради контузия капитанката на гостенките Юлияна Александрова.

В 37-ата минута „виолетовите“ направиха поредното си разиграване на скорост, Мирела Моева се откъсна сама срещу вратарката на софиянки и вкара за 1:0. Четири минути по- късно лошо отбита топка позволи на Джесика Котс от състава на НСА да стреля от границата на наказателното поле за 1:1. След паузата картината не се промени, като етърки продължиха да затварят подстъпите към вратата си и да организират контри. В 56-ата минута Велизара Владимирова отне топката от съперничка и изведе Моева, която отново не сгреши – 2:1. 12 минути по-късно пак Владимирова даде отличен пас на Мирела Моева, която заходи край вратарката на гостенките и би в опразнената врата за 3:1.

Развоят принуди играещата треньорка на НСА Валентина Господинова да влезе в игра, за да организира отвътре отбора си, но натискът на столичанки даде резултат едва в 7-ата минута на добавеното време, когато след остро подаване отдясно Владимирова се отбеляза автогол за крайното 3:2, стремейки се да изчисти топката. С победата етърки събраха 18 точки, а на 10 декември им предстои да изиграят последния мач за годината като гости на „Пълдин“ в Пловдив.

„Етър“: М. Илиева, В. Василева, Цв. Василева, Трифонова, Тодорова, Радоева (90+5 Бориславова), Димитрова (76 Михайлова), Боюклиева, Владимирова, Попова, Моева (90 Л. Василева).

Тагове: