Boliarcheta

Отборите на ЦСКА спечелиха футболния турнир за Купа „Болярчета“ във възрастовите групи за деца, родени 2015 и 2016 година. Надпреварата, организирана от едноименния спортен клуб, се проведе на терените в комплекс „Спортно Търново“ с участието на тимове от осем града. И в двата финала малките „армейци“ се наложиха над представителите на домакините. При по-малките ЦСКА победи с 3:1 и вдигна купата за първо място. Втори са „Болярчета“, трети момчетата на „Дунав“ (Русе) след 4:0 срещу „Улпия“ в битката за бронза. За MVP във възрастта бе избран Константин Иванов от  ЦСКА, вратар №1 е Красимир Брождаров от „Болярчета“, а голмайстор – Калоян Димитров от „Улпия“ (Пловдив).

Boliarcheta2

Челната тройка при набор 2015 г. оформиха ЦСКА, „Болярчета“  и „Лато“ (Алеково), победил с 4:3 „Атлетик“ (Несебър) в малкия финал. В тази възраст редовното време на решителния двубой за купата приключи при резултат 1:1, като „Болярчета“ изравниха малко преди края. Последваха дузпи за определяне на краен победител, при които вратарят на ЦСКА Виктор Христозов, избран за №1 на поста, не пусна топката зад себе си при първите три удара и тимът му спечели с общи резултат 4:1. MVP тук е Дарина Фердинандова от „Лато“, голмайстор стана Теодор Николов от „Болярчета“.

Наградите на призьорите бяха връчени от директора на ОП „Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов и треньорите Десислав Божков и Николай Колев. Церемонията по награждаването бе открита от мажоретките от Детска градина „Соня“, за всички участници бяха осигурени и лакомства.