Два английски отбора са сочени за фаворити в Лига Европа от Betano.

Лига Европа има по-скромен награден фонд от Шампионска лига, но не се подценява от водещите клубове на Стария континент. Има интрига и битка във всеки мач, което прави надпреварата много зрелищна и ни удостоява със запомнящи се моменти.

Въпреки че груповата фаза стартира на 8 септември, Betano излезе със страхотни предложения за дългосрочни залози. Ако имате Ваш фаворит за излизане от групите или искате да заложите на победител в турнира, можете да го сторите в новия букмейкър на българския пазар. Ставките са достатъчно примамливи, а функцията за Cash Out Ви позволява да контролирате фишовете във всеки един момент.

 

Кои са фаворитите за спечелване на Лига Европа през сезон 2022/2023

Има време до началото на груповата фаза, но вече са ясни повечето от отборите, които ще вземат участие в нея. Припомняме, че 32 клуба ще бъдат разделени в 8 групи. Те ще играят по 2 мача помежду си, като за разлика от други сезони, есенният дял ще завърши на 3 ноември. Това е продиктувано от предстоящия Мондиал в Катар, който се провежда в необичайно време.

Едва ли е изненада, че представителите на Висшата лига са фаворити в състезанието. Манчестър Юнайтед получава коефициент 7.00, докато Арсенал е втори в листата със ставка 9.00.

“Червените дяволи” се сдобиха с нов треньор в лицето на Ерик Тен Хаг. Доскорошният мениджър на Аякс има амбиции да преобрази облика на тима и да внесе свежи идеи в играта. За да се случи това, ръководните фактори в клуба трябва да го подкрепят с нови играчи, но се наблюдава забавяне с трансферите.

Арсенал, от своя страна, привлече страхотни футболисти като Габриел Жезус, Олександър Зинченко, Фабио Виейра. Те трябва да придадат по-голяма креативност в офанзивен план и да допринесат за изграждането на стила на Микел Артета.

Освен английските тимове, фаворити в Лига Европа са Рома, Сосиедад, Лацио, Бетис. Жозе Моуриньо триумфира в Лигата на Конференциите и ще иска да спечели ново европейско отличие с “вълците”.

 

Кога започва същинската част на Лига Европа

През настоящата кампания има два квалификационни кръга, които ще се изиграят до 25 август. На следващия ден, 26 август 2022 г., е жребият за групите на надпреварата.

Както вече споделихме, 32 клуба ще се включат в този етап. Първите 2 във всяка група продължават към елиминациите на Лига Европа, докато третият отива на плейоф в Лига на Конференциите. Груповата фаза ще продължи до 3 ноември, а директните сблъсъци стартират през 2023 г. – на 16 февруари.

Финалът на Лига Европа през идната кампания ще се състои на 31 май 2023 г. Събитието ще бъде посрещнато от “Пушкаш Арена” в Будапеща – съоръжение с капацитет от 67,000 места.