"Лозен" успя да пребори "Роси" за място на полуфиналите.

Четвъртфиналите на зимния футболен турнир предложиха страхотни емоции, като срещата между “Дени” и “Свинските крачета” със сигурност накара публиката да забрави ужасния студ в залата. След 3:3 в редовното време и 4:3 при дузпите “крачетата” хвърлиха бомбата и отстраниха фаворизирания си съперник. На полуфиналите те ще се изправят срещу “Сико”, а другият финалист ще бъде решен от сблъсъка между “Лозен” и “Жълтата подводница”.

“Роси“ (ВТ) – „Лозен“ 3:4

“Роси” – Кабакчиеви 3:4 – срещата спокойно може да се назове по този начин, тъй като всичките попадения за “Лозен” бяха вкарани от Ангел и Йордан Кабакчиеви. Първият гол обаче бе в полза на “Роси”, след като Стефан Хаджикостов се разписа в 10-ата минута. Пет по-късно равенството бе възстановено чрез Ангел Кабакчиев, който нямаше проблеми да вкара отблизо.  “Лозен” успя да направи пълен обрат до почивката, благодарение този път на  Йордан Кабакчиев, завършил успешно бърза атака. Пет минути след началото на втората част резултатът вече бе 3:3. Първо Юлиян Йорданов – Йозеф с глава изравни, но веднага след това Ангел Кабакчиев стреля точно от средна дистанция. Радостта на “Лозен” бе кратка и в 25-ата минута след прекрасна комбинация между Йозеф и Стефан Хаджикостов последният направи 3:3. Играта продължи да бъде равностойна, като и двата съперника имаха добри шансове за попадение. Все пак в 36-ата минута “Лозен” отново поведе след второ попадение на Йордан Кабакчиев, което бе негово осмо в турнира. Той се нуждае от още едно, за да се изравни със сегашния водач Петър Рачев, който отпадна с “Яна-1” (Ресен) на осминафиналите. До края на срещата “Роси” не успя да отбележи пак и в крайна сметка отпадна, въпреки че вкара три гола.

Жълтата подводница“ (ВТ) ­- „Евролукс“ (Джулюница) 2:1

Противниците във втория четвъртфинал започнаха предпазливо срещата, но въпреки това още в 8-ата минута резултатът бе открит. Илиян Димитров не бе опазен добре пред вратата на “Евролукс” и след като получи отличен пас отдясно, не пропусна да отбележи от около метър. След средата на полувремето джулюнчани натиснаха и създадоха няколко добри положения, но Стелиян Станчев и Иван Гинов не успяха да изравнят. “Жълтата подводница” пък можеше да удвои в края, но нови голове до почивката не паднаха. Опитите на “Евролукс” да изравни през втората част отново бяха неуспешни. Никой така и не успя да опъне мрежата на “подводницата”, а вместо това падна нов гол във вратата на тима от Джулюница.  С чудесен шут от воле Ивелин Момчилов направи 2:0 за великотърновци в 33-ата минута. Малко преди края Стелиян Станчев изпълни майсторски пряк свободен удар и вкара почетното попадение за “Евролукс”. Това бе деветият гол за Станчев от началото на турнира и така той се изравни с Петър Рачев в челото при голмайсторите. Време за изравняване на резултата обаче нямаше и срещата завърши 2:1.

"Жълтата подводница" се оказа непосилно препятствие за "Евролукс".

„Дени“ (ВТ) – „Свинските крачета“ (ВТ) 6:7 след дузпи (3:3 в ред. време)

“Дени” и “Свинските крачета” изиграха невероятен мач, който вдигна адреналина на публиката на максимум и който спокойно може да бъде избран за най-зрелищен и интересен от всички срещи до момента. Противно на очакванията, отборът на “Свинските крачета” започна вихрено и още в началото Иво Нейков взе топката зад центъра, напредна и с мощен шут разстреля вардещият за “Павликени във “В” група Генчо Стефанов. “Крачетата” продължиха да играят по-добре и Данчо Момчилов и Колин Уилямс пропуснаха нови добри положения, докато именитите им съперници бяха тотално объркани от случващото се. В 16-ата минута Любослав Витанов с ефектен удар удвои и приближи тима си към шеста поредна победа. Футболистите на “Дени”, сред които имаше трима юношески републикански шампиони с “Етър”, обаче започнаха да се отърсват от първоначалния шок.  Те пренесоха играта пред вратата на съперника и Бисер Пенчев отблизо намали в последната минута. Втората част премина при тотален превес на “Дени”. С хубав далечен удар Стефан Николов изравни и създаде предпоставки за обрат, но вместо това при една контраатака Румен Русев отново изведе “крачетата” напред. Владимир Атанасов нямаше късмет – на два пъти удари гредите. “Дени” стигна и до трета греда, но се наложи да получи дузпа, за да изравни. Съдиите прецениха, че Марин Бижев е бил спрян  непозволено в наказателното поле, а Свилен Василев без проблеми направи 3:3. “Дени” обаче така и не успя да поведе в тази среща и се стигна до дузпи. Там драмата бе невероятна, като бяха изпълнени общо 14 дузпи, от които вкарани едва половината. Късметът бе на страната на “Свинските крачета”, които успяха да отстранят предварително сочения за фаворит съперник и да се класират за полуфиналите. Драмата с дузпите можете да гледате в секция “Видео”!

"Свинските крачета" не се уплашиха от "Дени" и продължиха с чудесното си представяне.

“Сико“ (ВТ) – „Янтра-1″ (Драганово) 4:2 след дузпи (0:0 в ред.време)

След страхотното шоу в третата среща дойде ред за един много по-спокоен и скучноват мач. “Сико” и “Янтра-1” изиграха равностойно първо полувреме, в което заложиха на предпазливата игра и на изчакването на грешки на противника. Такива обаче нямаше, опасни положения липсваха и логично полувремето завърши 0:0. Играта през втората част бе малко по-интересна, като великотърновци натиснаха и няколко пъти имаха нелоши възможности за откриване на резултата. Най-близо до попадение бе Георги Каравасилев – Фешъна, който удари греда за “Сико”. Миналогодишният голмайстор Петър Андреев също пробва вратаря на “Янтра-1”, но голове до края на редовното време така и не паднаха. По този начин във втора поредна среща се наложи спорът да бъде решен след изпълнение на дузпи. След като отборите биха по две, “Янтра-1” бе по-близо до полуфиналите, тъй като водеше с 2:1. Нещата обаче се обърнаха и тимът от Драганово пропусна следващите, докато великотърновци не направиха повече грешки. Победната дузпа бе отбелязана от Фешъна, който прати “Сико” на полуфинал срещу “Свинските крачета”.

"Сико" и "Янтра-1" не успяха да си вкарат гол в редовното време.