сн. пресслужба на "Черноморец"

Бившият футболист на „Етър” Емил Копаранов започна като титуляр за „Черноморец” (Бургас) в мача с швейцарския „Винтертур” по време на лагера в Анталия. Съперникът поведе чрез Антич, който реализира дузпа още в 7-ата минута, а в 26-ата Ленжани удвои. Само след 4 минути Матиас Морис намали. В 63-ата минута Траян Дянков проби и центрира отляво към бразилецът на проби Далмо да Силва, който вкара отблизо за 2:2.

Съставът на „Черноморец” (Бс): Борел, Филипов, Копаранов, Кръстев, Бонев, Кардосо, Хайри, Дяков, Карбони, Крумов, Морис (Цимерман, Терзиев, Дянков, Старокин, Марсио, Фернандес, Педриня, Цонков, Андре, Атц, Силва).

Помощник-треньорът на националния отбор Цанко Цветанов изгледа контролната среща на „акулите”. Той и неговият колега Красимир Безински са в Анталия, за да проследят как върви подготовката на водещите ни отбори. През почивката Красимир Балъков, Златко Янков и Цанко Цветанов поговориха на футболни теми. Тримата от „златното” поколение бяха в отлично настроение и усмивките не слизаха от лицата им.

Цветанов със сигурност е гледал под лупа изявите на някои от футболистите на „акулите”,  които биха могли да попаднат в списъците на националния отбор за предстоящите европейски квалификации.

В другите си проверки на турска земя бургазлии завършиха 1:1 с „Рапид” (Виена), 0:2 с „Динамо” (Букурещ) и 1:1 с „Вакер Тирол”. В петък отборът се прибира в Бургас. В специално изявление за клубния сайт на „Черноморец” мениджърът Красимир Балъков посочи, че е изключително доволен от двуседмичния лагер в Анталия. „Планираната програма е изпълнена. Тренирахме на добри терени, направихме контроли със солидни съперници, от които извлякохме много полза. Домакините ни предоставиха отлични условия за подготовка”, заяви Балъков.

Тагове: