Семинари на професионалните съдии предстоят преди началото на пролетния полусезон в “А” и двете “Б” групи. От 10 до 14 февруари в Сливен се провежда сбирката за асистентите в елитната група и главните съдии в “Б” група. Основните мероприятия традиционно са методическа подготовка и покриване на нормативи.

Гости на семинара ще бъдат президентът на ПФЛ Валентин Михов, изп. директор на БФС Борислав Попов, директорът на първенствата и турнирите Антон Попов, както и трима чуждестранни гости. Това са Кирос Васарас (Гърция), който е член на Съдийската комисия на УЕФА, Йорн Ларсен (Дания), който ще говори за конвенцията на УЕФА за развитието на съдийството, и полякът Гжегож Кжосек, който ще чете лекция на нашите арбитри за правилно поддържане на физическата форма. Българските лектори Детелин Баялцалиев и Илонка Джалева ще говорят по темите Взаимодействие при засадите”, “Груба игра” и “Овладяване на конфронтациите на терена”.

На 21 февруари (неделя) във Велико Търново е семинарът за асистентите в “Б” група. От 10 ч. на стадион “Ивайло” е покриването на норматива за физическа годност тест 1 и тест 2 на УЕФА. Отговорник е Йордан Дурчев. От 13 ч. в хотел “Етър” са лекциите и инструктажите от Петър Петров и Стефан Чакъров, както и теоретичният тест.

Седмица по-късно пак в старата столица е и семинарът за реферите, обслужващи Северозападната “В” група. Сред лекторите освен П. Петров и Ст. Чакъров ще бъде и Детелин Баялцалиев.