Този път Петър Рачев не успя да отбележи и тимът му отпадна още на осминафиналите.

Изненадващи резултати, обрати и дузпи в последната среща предложиха първите четири осминафинала на зимния футболен турнир. Убедителният лидер в групата си “Яна-1” (Ресен) отпадна, а драгановското дерби бе спечелено от “Янтра-1” след дузпи.

„Яна-1″ (Ресен) – „Роси“ (ВТ) 2:4

“Яна-1” излезе със самочувствието на тим, който бе спечелил четири победи в групата си. “Роси” пък се класира на второ място в своята с по-добра голова разлика от третия. Три минути след началото ресенският отбор вече водеше с 1:0 след попадение на Павел Гицов. Изглеждаше, че днешният двубой ще бъде отново успешен за “Яна-1”, но към края на полувремето ситуацията на игрището се промени коренно. Юлиян Йорданов – Йозеф в 15-ата минута изравни, а две по-късно Стефан Хаджикостов направи обрата пълен. Андон Андонов от “Яна-1” пък получи червен картон, след като спря непозволено противников нападател. При въпросната ситуация играчът на “Роси” успя да вкара топката, но попадението не бе зачетено. Великотърновци отбелязаха повече попаденияи през втората част. Евгени Личев в 30-ата минута и Юлиян Йорданов в 35-ата направиха разликата твърде голяма и отчаяха противниците си. Павел Гицов в 36-ата върна едно попадение, но силите на ресенския тим не стигнаха за нещо повече. Петър Рачев изтърва две положения през втората част и отпадна от надпреварата като водач при голмайсторите с 9 попадения.

„Лозен“ – „Дебелец“ 2:0

“Дебелец” и “Лозен” бяха завършили на вторите места в своите групи, но дебелчани успяха да се класират за осминафиналите далеч по-лесно. През първото полувреме съперниците заложиха на предпазливата игра. След равностойни 20 минути, в които имаше малко опасни положения, логично резултатът остана 0:0. Още в началото на втората част обаче ситуацията се промени, тъй като падна гол. Валери Събев успя да прати топката в мрежата и така “Лозен” взе преднина. Дебелчани се втурнаха да изравняват, но пропуснаха няколко добри положения, най-вече чрез Николай Боянов – Мечката. Бившите етърци Антон Антонов и Ангел Кънчев също не успяха да променят нещата, въпреки че имаха добър голов актив от предните срещи. Три минути преди края Йордан Кабакчиев довърши “Дебелец” и “Лозен” се класира за осминафиналите.

"Сико" спечели и Фешъна направи още една крачка към поредната си купа в турнира.

„Каталуния“ (ВТ) – „Сико“ (ВТ) 0:1

Преди срещата за фаворит се считаше тимът на “Сико”, който безпроблемно спечели своята група. Днес обаче воденият от Георги Каравасилев – Фешъна тим срещна много затруднения, но в крайна сметка успя да се добере до победата. Двубоят бе изключително равностоен и оспорван, като опасните положения не бяха много. Въпреки сериозния заряд, съперниците играха коректно и не се стигна до конфликтни ситуации. Времето минаваше и зрителите вече се настройваха за дузпи, когато падна единственото попадение. С точен удар от средна дистанция Петър Петров донесе победата на “Сико” и изхвърли “Каталуния” от турнира.

„Янтра-2″ (Драганово) – „Янтра-1″ (Драганово) 2:4 след дузпи (1:1 в ред. време)

Жребият отреди два от победителите в груповата фаза да се изправят един срещу друг. Още по-любопитното бе, че в сблъсък за продължаване напред се изправиха двата драгановски отбора – “Янтра-1” и “Янтра-2”. Футболистите на “двойката” влязоха по-добре в битката за Драганово и закономерно поведоха с 1:0. Попадението бе вкарано от Даниел Славчев в 10-ата минута. До края на полувремето резултатът се запази, а веднага след почивката “Янтра-2” удари на два пъти гредите. Тези пропуски обаче се оказаха фатални. “Янтра-1” подобри представянето си и в 30-ата минута Андрей Кряжев възстанови равенството. До края на мача нямаше нови голове и така се стигна до първите дузпи в тазгодишните директни елиминации. Състезателите на “единицата” заслужиха правото да носят по-предния номер в името си, след като показаха по-здрави нерви. “Янтра-1” вкара три дузпи, докато другият драгановски отбор се изложи и реализира само една.