Стефания Димитрова

Четири медала извоюваха състезателите на великотърновските клубове „Браун Тим” и „Трапезица-1954” в първата надпревара от откритото държавно първенство по ски-ориентиране. 148 участници застанаха на старт на спринтовата дистанция, която се проведе проведе в почивния ден от Световната купа в околностите на Узана.

Брат и сестра станаха шампиони в елитните класове при мъже и жени. Стефания Димитрова се окичи със златен медал при жените на 2.6 км преодолявайки трасето за 17,09 мин. Състезателката на „Браун Тим” остави зад себе си три представителки на КСО „Узана”, еленчанката Наталия Димитрова завърши на пето място, на 6 минути след победителката. При мъжете на 2.9 км първенец е Станимир Беломъжев, Иван Димитров от „Браун Тим” е осми.

По убедителен начин шампионка при жени-16 на 2.2 км е Мартина Джулиева от „Трапезица-1954”. Тя изпревари с 2.25 мин. втората в класирането, Цветомила Кадиева от „Браун Тим” е на пето място.

На второ място при мъже-45 на 2.5 км е Димитър Димитров, който бе изпреварен само от швейцарския национал Жорди Урс. Съотборникът му от „Трапезица-1954” Младен Джулиев е пети. Бронзов медал в група мъже-55 завоюва Васил Мутафчиев от „Трапезица-1954”.

На пето място в своите възрастови групи са Апостол Атанасов (мъже-16) и Анатоли Петров (мъже-18), Валентин Шишков е шести при момчета до 14 г. В същата възрастова група при момичетата Елица Атанасова е тринадесета.

В надпреварата от световната купа на средна дистанция при жените Стефания Димитрова зае 22-о място, Станимир Беломъжев е осми при мъжете, а Николай Димитров 33-и.