IMG_1043

„Павликени“ обърна с 2:1 свищовския „Академик“ в областното дерби, след като губеше с 0:1 до почивката. Още в 18-ата минута гостите поведоха. Вратарят Венци Димитров не изнесе добре топката и тя попадна у Лилян Маринов, който напредна и я прати в мрежата за 0:1. Домакините натиснаха, но до почивката не успяха да върнат гола.

Малко след началото на втората част обаче павликенчани изравниха. Красен Трифонов центрира от корнер, топката бе избита към Йордан Йорданов, който през куп от играчи я насочи в мрежата – 1:1. Не след дълго последва и пълният обрат. Отново Красен Трифонов, този път отдясно, центрира от корнер и Георги Христов с глава вкара за 2:1.

В средата на полувремето се наложи на стадиона да влиза линейка, след като Симеон Иванов при сблъсък извади рамо и бе откаран в болницата. Заради прекъсването бе дадено в края на мача 9-минутно добавено време, при което драмата стана пълна. В самия му край Стефан Трайков с дълъг пас през целия терен изведе Георги Йорданов, който нахлу в наказателното поле и бе съборен от Хюсеин Вейсов. Последва дузпа за „студентите“, а зад топката застана голмайсторът Лилян Маринов, който стреля в самия ъгъл. Вратарят Венци Димитров обаче блестящо се реваншира, като извади удара и спаси трите точки за домакините.

IMG_1043 - Copy