248779268_4394974173873350_3239943185943200173_n

Класиране за четвъртфиналите за Купата на България преследва днес “Етър”, който гостува на столичния “Септември”. Мачът е от 15:00 ч. в София, главен съдия е Радослав Гидженов с асистенти Георги Стамболджиев и Светослав Енчев, съдийски наблюдател – Николай Ангелов.
Етърци първо елиминираха като гости третодивизионния “Балкан” (Ботевград) след 0:0 в редовното време и продълженията и 5:4 при дузпите. После удариха у дома елитния “Ботев” (Пловдив) също след 0:0 в редовното време и 1:0 в продълженията.

Любопитното е, че само преди три дни “Етър” и “Септември” играха и за първенството, като “болярите” удариха съперника с 4:1. В мача за купата обаче се очакват промени в тима с оглед на сгъстения цикъл от мачове. Наказан за 1 мач е защитникът Мариян Иванов, а старши треньорътВеселин Василев обяви, че ще даде почивка на поне още трима от титулярите.

“Отиваме за победа! Ще дам почивка на някои от основните футболисти и ще дам шанс на други, които имат по-малко игрови минути. Нашият важен мач е в неделя със “Спартак” (Варна), защото искаме да се върнем по най-бързия начин в Първа лига, но пак казвам – няма да отпишем срещата със “Септември”, отиваме и играем за победа.

Мачът ще е по-различен от този за първенството. Сигурен съм, че и техният треньор ще направи някои промени в състава си, но нас това не ни интересува. Трима ще получат почивка, а Мариян Иванов е наказан. Тези момчета, които по-малко са играли, трябва да докажат, че заслужават да играят в “Етър”. Трябва да отстраним и този съперник за купата, надявам се, че този път няма да играем 120 минути”, коментира Веселин Великов.

Горнооряховският “Локомотив” пък гостува на шампиона “Лудогорец”. Двубоят е също днес в Разград от 16:00 ч. “Орлите” пуснаха билетите в продажба на цени 8, 10 и 15 лева.

Тагове: