loko

“Локомотив” (Горна Оряховица) се наложи с 1:0 в Червен бряг над “Партизан” в петия кръг на Северозападна Трета лига. Тодор Бакърджиев донесе трите точки за „железничарите“ с попадението си в 40-ата минута. Той стреля, Станислав Антонов изби, но след втория удар топката спря в мрежата. Още в началото Янислав Цачев надбяга червенобрежката защита, но шутира в гредата. Гостите два пъти имаха и претенции за дузпи. За домакините Михаил Милчев отправи опасен удар, но Ивайло Петков се справи.

В Павликени едноименният тим спечели с 3:1 срещу съседите от “Левски” (Левски). Четвърт час след началния съдийски сигнал Октай Азисов пропусна да открие резултата. После Симеон Иванов и Тодор Чирпанов също не се справиха в завършващата фаза. Това все пак се случи в края на полувремето, когато Йордан Йорданов проведе рейд по левия фланг и подаде на Иванов, който този път беше точен – 1:0. По идентичен начин със същите изпълнители резултата стана 2:0 в 62-ата минута. След това гредата помогна на левскарите. В 86-ата минута интригата се завърна след гола с глава на Тихомир Тодоров за 2:1. Накрая обаче резервата Димитър Динев беше най-съобразителен в суматохата и реализира третия гол за “Павликени”.

“Янтра” (Полски Тръмбеш) загуби с 1:4 от “Спартак” (Плевен) след хеттрик на Кристиян Иванов. В началните десетина минути обаче домакините създадоха две ситуации, но Тони Маречков и Николай Иванов не се възползваха. Точно обратното направи в 9-ата минута Преслав Антонов от объркването в защитата на противника. После Марио Балъков пропусна да изравни. В 29-ата минута Кристиян Иванов беше най-съобразителен при суматоха в наказателното поле и с глава удвои. В 59-ата минута той наказа нова грешка на отбраната – 0:3, а малко след това отново се разписа. В 71-ата минута Любомир Генчев реализира от дузпа почетното попадение за “Янтра”.