241121365_3937915206314875_6496818709870977128_n

Шампионът на България по минифутбол „Тера Трак” (Велико Търново) започна участието си в Шампионската лига, която се провежда в Римини (Италия). Финалите са от 2 до 5 септември.

Жребият прати българския отбор в Група А заедно с тимовете на „Ин плюс” (Варшава, Полша) и „Престиж” (Албания). Оформени бяха шест групи от по три отбора. Футболният ни тим получи това право, след като спечели Лига България, организирана от Българска асоциация по минифутбол в Несебър.

Днес от 17 ч. местно време е първият мач на „Тера Трак” срещу полския „Ин плюс”. Утре от 10:00 ч. великотърновци играят срещу албанския „Престиж”.

Без петима основни футболисти обаче замина за Италия българският първенец. Това са Любомир Генчев, Явор Генчев, Людмил Петров, Илиан Илиев и Даниел Димитров. В състава обаче бе привлечен друг бивш етърец – Джихат Кямил. Там са още Тихомир Кънев, Росен Ванков, Венци Димитров, Георги Колев, Иван Христов, Николай Андреев, Мартин Иванов, Илиян Димитров.

„Петима от футболистите ни, предварително селектирани, отпаднаха по различни причини. Радващото е, че няма нито един болен от ковид, но имат различни семейни причини и аз ги разбирам. Привлякохме две нови момчета, единият е добре познат на великотърновската общественост – Джихат Кямил. Надявам се, че ще успеят да заместят отсъстващите играчи. Очакванията ни са за достойно представяне. Конкуренцията е много голяма, трудно ще ни е. Очаквам да срещнем много силни отбори, само можем да се поучим от такъв турнир и да покажем на какво сме способни в момента. Излизаме максимално мотивирани, а ако съперниците са по-добри – поздравяваме ги и продължаваме напред”, коментира треньорът Тихомир Тодоров.

Програмата предвижда първо да отпаднат два от 18-те финалисти – тези, които са с най-лоши показатели от заелите трети места в групите. Останалите 16 продължават на осминафинали, като в едната урна за жребия ще попаднат шестте победители в групите и два от вторите с най-добри показатели, а в другата урна – вторите и третите в класиранията. Осминафиналите са утре следобед, четвъртфиналите и полуфиналите – в събота. Мачът за 3-4 място е от 10 ч. в неделя, а големият финал за титлата – от 12:00 ч. Победителят освен купата за шампион на Европа по минифутбол ще получи и премия от 3500 евро.