zh

17 минути не стигнаха на дублиращия отбор на „Етър” да стигне до победата като гост на „Локомотив” (Дряново). Играчите на треньора Николай Катъров водеха с 0:2 и после с 1:2 до 73-ата минута, но накрая допуснаха три гола и загубиха с 4:2.

Двубоят започна отлично за „виолетовите”. Още в началото след центриране от корнер Денислав Георгиев стреля в гредата. В 10-ата минута при поредната атака на етърци последва далечен пас наляво и центриране пред вратата, където Калоян Митев с глава прати топката в мрежата за 0:1. Идентичен втори гол вкараха великотърновци в 30-ата минута – отново след центриране отляво Ивелин Иванов с глава се разписа за 0:2. Малко след това обаче домакините успяха да върнат един гол – вратарят Пресиян Петков спаси удар на излязъл сам нападател, но отскочилата топка бе центрирана към Николай Банов, който със странична ножица намали – 1:2.

Авансът на „Етър” се запази чак до 73-ата минута, като играта бе двуостра и двата отбора имаха положения. Домакините обаче натиснаха и се добраха до изравняване, след като Банов бе изведен зад защитата сам и вкара за 2:2. Минути по-късно „Локомотив” (Дряново) направи пълен обрат, като обаче останаха сериозни съмнения за засада на Денислав Николов, който бе изведен отдясно и даде головия пас за Николай Банов. В последната минута след атака и центриране отдясно Денис Дачев прокара топката в мрежата за крайното 4:2.

Свищовският „Академик” загуби с 0:2 у дома от „Спартак” (Плевен). При едно изнасяне на топката защитата сгреши и последва атака отдясно, която Преслав Антонов завърши с неспасяем удар под сглобката за 0:1. Малко преди края на мача отново Преслав Антонов след грешка на вратаря Виктор Владимиров на празна врата вкара за 0:2.

Дербито в Севлиево между едноименния отбор и „Локомотив” (ГО) завърши 1:1, като и двете попадения паднаха след почивката от дузпи. Георги Колев откри за гостите в 70-ата минута за игра с ръка след центриране на Димо Атанасов. Севлиевци се добраха до равенството също от дузпа за нарушение на Стефан Иванов срещу Антониян Харалампиев, реализирана от Илко Трифонов в 86-ата минута.

“Янтра” (Полски Тръмбеш) завърши 1:1 у дома с “Вихър” (Славяново), а “Павликени” 0:0 срещу “Бдин” (Видин).

21 август 2021 г., събота, 18:00 ч / III кръг:
Локомотив (Дряново) – Етър II (Велико Търново) 4:2
Севлиево – Локомотив (Горна Оряховица) 1:1
Дреновец – Левски 2007 (Левски) 4:6
Партизан (Червен бряг) – Ботев II (Враца) 2:0
Павликени – Бдин (Видин) 0:0
Академик (Свищов) – Спартак (Плевен) 0:2
Пещера (Галата) – Локомотив (Мездра) 2:1
Янтра (Полски Тръмбеш) – Вихър (Славяново) 1:1