vasilev
Бившите клубове на Георги Василев го почетоха за 75-ия му юбилей. В немския „Унион” (Берлин) и до днес не забравят Василев, като навръх рождения му ден публикуваха специален поздрав в клубния сайт, като не пропускат да споменат, че тъкмо там той се сдоби с прякора Генерала.
„В днешния понеделник бившият треньор на „Унион” Георги Василев празнува своя 75-ти рожден ден. Като треньор на „Унион” той бързо стана популярен с прякора Генерала. Задно с отбора през 2001 г. той отбеляза един от най-успешните сезони на клуба: влизане във Втора Бундеслига, участие във финала за Купата на Германия DFB и стигане до втория кръг на Купата на УЕФА. Сърдечни благопожелания, Георги, от Железните „Унион”!, пише в поздрава.

ЦСКА също отправи специални поздравления в сайта си. „Армейци, днес Георги Василев – Гочето празнува своя 75-и рожден ден. Като треньор на ЦСКА той извежда тима ни до титлата и Купата на България през 1997 година. Пожелаваме му здраве, щастие, късмет и дълголетие!”.

„Етър” също честити празника на Василев в сайта си, като припомни цялата му богата биография. „Честит юбилей на Георги Василев! Най-успешният треньор в историята на “Етър”, изградил отбора, който спечели шампионската титла през 1991 г. и още куп медали и отличия. Шампион на България е и с „Левски” и ЦСКА, носител на купата на България с „Левски” и ЦСКА и финалист за купата на Германия с „Унион“. Обявен за Треньор № 1 на Велико Търново за 20 век. Честит празник, г-н Василев! Бъдете жив и здрав, желаем ви още много щастливи мигове!”, написаха „виолетовите”.

На официалния сайт на „Левски” обаче поздрав липсва, вероятно заради пика на колизиите в сторичния клуб в момента. В предишните години „сините” не пропускаха да поздравят за рождения му ден Георги Василев.