Lora

Дългогодишният капитан на женския футболен „Етър” и халф на националния отбор на България Лора Петрова ще продължи кариерата си в Италия. Родената през 1998 година полузащитничка ще играе в „Ла Специя”, като вече подписа договор за преминаването си. Петрова е от Белене, но дълги години носеше виолетовия екип. През последната година тя защитаваше цветовете на швейцарския „Лугано”. Новият й клуб „Ла Специя” е в третото ниво на женския футбол в Италия – Серия С.

Освен Лора Петрова, в италианското първенство играе и топ звездата в момента на българския женски футнбол Евдокия Попадинова, която рита за елитния „Наполи”.

В „Лугано” Лора Петрова игра заедно с друга българка – габровката Симона Петкова. Двете имаха силни изяви и голове, но тимът им остана последен с 2 победи, едно реми и 25 загуби и изпадна от елитната група.

Симона Петкова също сменя клуба си, но остава в Швейцария. Тя преминава в елитния „Йънг Бойс” от столицата Берн, чийто женски тим  стана бронзов медалист в първенството с актив от 46 точки.

Тагове: