768x432

Десетте червени картона за футболисти на „Етър” поставиха рекорд по изгонени играчи в цялата история на родния елит. По статистика на „Диема спорт” досега рекорда са държали „Локо” (Пд) и „Локо” (ГО) с по 9 червени картона.

Интересното е, че десетте картона са си заработили 10 различни играчи на „Етър” – Крачунов, Кацаров, Огнянов, Пехливанов, Щерев, Хр. Иванов, М. Иванов, Здр. Илиев, Кнежевич и Кордоба. Към тях може да се добави и наказанието на Крачунов за 2 мача по доклад за реплика срещу съдията след мача с „Монтана”, което на практика е 11-о отстраняване за отбора.

Статистиката:

1 кръг Царско село – Етър Пламен Крачунов втори жълт картон за фаул

3 кръг Монтана – Етър Божидар Кацаров втори жълт картон за фаул

6 кръг Етър – Локо (Пд) Антон Огнянов втори жълт картон за реакция

8 кръг Етър – ЦСКА Яни Пехливанов втори жълт картон за фаул

14 кръг Етър – Царско село Свилен Щерев втори жълт картон за фаул

17 кръг Лудогорец – Етър Христо Иванов червен картон за игра с ръка извън пеналта

18 кръг Етър – Левски Мариян Иванов втори жълт картон за фаул

19 кръг Локо (Пд) – Етър Здравко Илиев втори жълт картон за реплика

27 кръг Ботев (Вр) – Етър Ловре Кнежевич червен картон за посягане на съперник

30 кръг Етър – Ботев (Вр) Хосе Кордоба червен картон за посягане на съперник

 

„Етър” в никакъв случай не играе най-грубия футбол в елита, а и е общоизвестно, че реферите често не мерят с еднакъв аршин, а се съобразяват с името на противника. Последното място в класирането обаче очевидно оказва своето напрежение върху психиката.

Тъкмо плод на напрежението са и последните три червени картона, когато ситуациите бяха в ущърб на „виолетовите”, а потърпевши се оказваха те. На мача в Пловдив Кнежевич бе ударен с лакет умишлено в лицето и реферът не реагира (за което после бе наказан), а Здравко Илиев тръгна да репликира съдията. На мача във Враца пък Ловре Кнежевич бе фаулиран грубо, реферът пак не реагира. Последва провокация от противниковия играч и Кнежевич не сдържа нервите си и го блъсна, за което бе изгонен. Въпреки призивите на Александър Томаш да не се реагира в подобни ситуации, същото се повтори и в последния мач с „Ботев” (Вр). Атанасов събори Ивей на земята, а този път Хосе Кордоба тръгна на ответна реакция…

Все ситуации, в които „Етър” вместо да се възползва, оставаше на терена с десет души. Така редом с проблемите с контузени играчи и с пандемията, в почти всеки мач и заради картони отсъстваха важни фигури за „виолетовите”, а това се отрази и върху резултатите във важните мачове.

Тагове: