big_11240270_0_600-452

Вратарката на “Етър-64” и националния отбор Гергана Александрова ще играе във френския “Мобьож”. Тя се завърна от Франция, където бе на 4-дневни проби и преговори. Офертата е била за година и половина, но Гери е настояла да подпише засега до лятото с опция после договорът да бъде продължен.

“Мобьож” е в четвърта дивизия и заема девето място от 12 отбора с 3 победи, едно реми и 6 загуби. Задачата им е поне да запазят сегашното си място, за да останат в групата. Нивото им не е особено високо, а и проби в истинския смисъл на думата нямаше, тъй като този уикенд по програма почиваха. Спортен директор е сърбинът Драган Димитриевич, а в отбора играе и една сръбкиня. Тя е на 29 години и три сезона е играла в “Анталия”. На практика тренирах само с нея и това се оказа достатъчно”, разказа Гери Александрова.

Тя се е договорила с шефовете да подпише до края на май, когато завършва местното първенство.

“Финансовите условия са много добри, а базата им е отлична, с фитнес зали и всичко необходимо. Остава да се подготви документацията и детайлите по преминаването ми в “Мобьож”. За Франция пътувам на 15 февруари, а първият ми мач ще е на 28-и гостуване на “Монтини льо Бретоньо”, добави Александрова. Това означава, че тя вече е изиграла последния си мач за “Етър-64”. През пролетния полусезон етърки ще разчитат на вратарките Десислава Николова и Магдалена Косева.

Тагове: