67263002_343551436526771_193872482984263680_n

Турнир по тенис на маса се проведе в павликенското село Караисен след ежегодното тържествено честване на годишнината от първата битка на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа. За втора поредна година жителите и гостите на селото се включиха в спортната надпревара, в която най-добрите получиха и награди.

Турнирът се проведе в обновения м.г. физкултурен салон, като имаше групова и след това елиминационна фаза. Общо 14 ентусиасти бяха разделени в две групи от по 7 души. Победител стана местният корифей на този спорт Ивайло Банчев, който победи госта от Велико Търново Николай Младенов в оспорвана финална среща. Третото място бе отново за представител от с. Караисен – Георги Балканджиев. Въпреки че турнирът бе аматьорски, организацията бе стриктна и се спазваха международните правила за провеждане на турнири по тенис на маса. Това обаче не повлия на приятелската атмосфера между състезателите, които проявиха изключителен спортен дух, играейки по правилата на феърплей.

За село Караисен това е поредното събитие тази година и четвъртото за този месец. Те са част от инициативите на доброволното формирование “За Караисен”, което се стреми да поддържа известно името от миналото и да разнообразява културния и спортния живот с организиране на мероприятия.

На 10 август предстои киокушин карате със световния и европейски шампион Емил Костов, който има родствени корени от селото.