IMG_4356

С „класическото” 3:0 над „Верея” зарадваха играчите на „Етър” своя главен мениджър Красимир Балъков за рождения му ден. Домакините излязоха с доста променен състав, в който липсваха повечето опитни играчи, а дебют направи Илия Джамов. 17-годишният Кольо Станев пък за пръв път бе титуляр в елита и се отчете с голова асистенция. Двата гола на Батрович и един на Младенов бяха най-малкото, с което се отърваха гостите.

Преди мача Балъков получи плакети от „Етър”, връчен му от проф. Георги Камарашев, от Националния фенклуб „Манчестър Юнайтед България”, връчен му от Емил Йорданов, и от гостите от „Верея”. С победата етърци събраха 43 точки и са на 99.99 % на едно от първите две места в четворката.

Срещата започна с масиран домакински натиск. В 5-ата минута Велко Батрович нахлу в наказателното поле отляво и намери Даниел Младенов. Последният нанесе удар, който Кристиян Кацарев спаси. Далечен шут на Мане бе уловен от Кацарев. А 13-ата минута Илия Джамов не успя да нанесе голов удар след центриране на близката греда от корнер и топката мина над гредата. Две минути след това Батрович опита да се разпише с пета, но не намери очертанията на вратата.

В 19-ата минута Батрович се отчете с нов пропуск. Александър Георгиев се възползва от грешка на Весков и напредна с топката, след което изведе черногореца на стрелкова позиция, но той прати топката покрай вратата. В 25-ата минута Иван Стоянов получи отличен пас от Аласане Мане, но стреля над вратата.

Две минути по-късно „Етър” поведе в резултата. Велко Батрович бе изпуснат от защитата на „Верея” и засече ниско подаване на Иван Стоянов за 1:0. В 39-ата минута черногорецът бе близо до втори гол, но в последния момент загуби баланс и ударът му мина покрай вратата. Минута по-късно Батрович бе изведен сам срещу вратаря, но стреля право в Кацарев.

В 43-ата минута Даниел Младенов удвои. Аласана Мане пусна извеждащ пас към голмайстора на “болярите”, който се справи с Желязков и Кацарев и на празна врата вкара за 2:0. В края на полувремето Бедри Рюстемов отправи единствения по-сериозен удар към вратата на етърци.

IMG_4359

Втората част започна с греда в актива на Етър. Резервата Милчо Ангелов проби през центъра и намери Иван Стоянов, който опита удар с външен фалц, но топката срещна страничния стълб.

В 51-ата минута Батрович стреля покрай вратата от малък ъгъл. Три минути по-късно черногорецът вкара втория си гол в мача. Кольо Станев преодоля двама играчи на Верея и пусна чудесен извеждащ пас към Батрович, който с хубав удар не остави шансове на Кацарев за 3:0.

След час игра вратарят на Верея попречи на Батрович да оформи своя хеттрик, след като изби негов опасен удар. Черногорецът мъжеше да стане първият чужденец в историята на „Етър” с хеттрик в елита. В 65-ата минута силен шут на Милчо Ангелов бе спасен от Кацарев. Минута след това удар на Артюнин след изпълнение на корнер срещна гредата. Топката излезе в нов ъглов удар, след който Кацарев спаси опасни удари на Иван Скерлев и Яни Пехливанов.

В 69-ата минута Крисиян Кацарев се оказа последна прегреда след удар с глава на Иван Стоянов отблизо. Десет минути по-късно Батрович стреля покрай вратата. В 83-ата минута Стоянов засече отлично центриране на Кольо Станев отдясно, но не намери очертанията на вратата. В 85-ата минута Кацарев спаси опасен удар на Ангелов, дошъл след грешка в отбрана.

След мача публиката скандира имената на Балъков, на Кольо Станев, на Батрович, но най-силно ехтеше „Купата е наша!” предвид важния мач с „Локо” (Пд) във вторник, който може да прати отбора на полуфинал.

„Етър”: Господинов, Станев, Артюнин, Скерлев, Георгиев, Сърмов (46 Ангелов), Мане (63 Колев), Джамов, Батрович, Ив. Стоянов, Младенов (46 Пехливанов).

Тагове: