antani_verg_2018

Най-добрият български плувец Антъни Иванов замина за САЩ. 19-годишният състезател се мести във Вирджиния, където ще следва в местния Технически университет и ще тренира в него.

Антъни първоначално бе избрал да учи в Албърн. Треньорът Серхио Лопес, с когото той иска да работи, се премести във Вирджиния, а българският плувец реши да го последва. Испанецът е бронзов медалист от олимпиадата в Сеул именно в дисциплината, която е най-силната на Иванов – 200 м бътерфлай. Целта пред българина е под ръководството на този специалист той да развие качествата си и да пробие още по-здраво в световния елит.

През тази година Антъни плува във финалите на европейското и световното на малък басейн на 200 м бътерфлай. Във Вирджиния той ще учи спортен мениджмънт и ще се състезава за “Вирджиния Тех”.

Антъни Иванов започва ударно новия етап от плувната си кариера в САЩ със състезание още на 12 януари, като ще се състезава срещу друг местен университетски тим. Антъни ще тренира два пъти на 31 декември, а на 1 януари 2019 г. ще бъде във водата в 6 часа сутринта.

Учебните занимания на българския плувец започват на 22 януари. Иванов ще следва спортен мениджмънт в САЩ, като едновременно с това ще преследва кариерата си сред най-добрите в този спорт.

“Много съм щастлив, че Антъни реши да се присъедини към отбора на “Вирджиния Тех”. Опознах добре и него, и неговите родители. Той е от плувците, които са способни да променят посоката на отбора веднага. Наследих много силен мъжки тим и привличането на Антъни повишава амбиците ни да продължаваме нагоре”, заяви Лопес пред сайта на отбора.

Антъни Иванов кацна в САЩ преди два дни, а половин час след пристигането си в Техническия университет на Вирджиния са му били направени изследвания, банкова сметка и набирането на информация за съставянето на американска книжка – документ, удостоверяващ как протича курсът му на обучение. Посрещна го приятел от родния Велико Търново – Александър, с когото са плували като деца.

Официалният сайт на Техническия университет във Вирджиния специално съобщи на сайта си за привличането на Антъни Иванов, като подчерта, че разчитат на него да допринесе за спортните им успехи.