IMG_8720

Волейболистите на “Царевец-19” взеха нова домакинска победа с 3:0, след като не срещнаха никакви проблеми срещу гостуващия “Русе Волей”. Великотърновци приключиха мача за малко повече от час, без да допуснат да има интрига в някой от геймовете.

Домакините си осигуряваха преднина още до първото техническо прекъсване и не я изпускаха до края на частта. Русенският отбор дори нямаше треньор, а в третия гейм някои от допуснатите грешки бяха толкова елементарни, че спомогнаха сериозно за добрия тонус на публиката.

След седмица “Царевец-19” гостува в Козлодуй, като при победа ще се изкачи на второто място в класирането. Първите четири тима в края на сезона ще играят плейофи, а победителят в тях ще се класира директно в по-горната група. В момента обаче по-сериозният проблем пред “Царевец-19” не е класирането за плейофите, а намирането на финансови средства, тъй като такива в клуба вече няма.

След днешната среща треньорката на “Царевец-19” Диана Иванова заяви: “Нямаше никаква интрига, тъй като противникът бе доста слаб, дори нямаше треньор. Отборът се представи добре като колектив и не искам да отличавам персонално някого. Сега ни предстои най-тежкия мач за сезона – гостуването в Козлодуй, където ще срещнем силен и добре комплектован отбор.

Нашите състезатели имат голямо желание да играят, залата започна да се пълни, но пари в клуба няма. Апелирам отново към Общината и към бизнесмените в града да помогнат, за да може волейболът във Велико Търново да се развива.”

IMG_1827

“Царевец-19” – “Русе Волей” 3:0 (25:17, 25:16, 25:16)

„Царевец-19″: Николай Ценков, Стоян Попов, Калин Зарков, Ангел Тодоров, Александър Крумов, Петър Петров (либеро); (Иво Станчев, Ивайло Николов, Красен Кънчев, Стилян Колев, Тихомир Симеонов, Михаил Костадинов).

Актуалното класиране в “А” НВЛ можете да видите ТУК.

Тагове: