stadion

Стадион “Ивайло” ще бъде домакин на финала за шампионската титла при подрастващите футболисти, родени 2002 година. До него достигнаха отборите на “Лудогорец” и “Ботев” (Пловдив). Мачът ще бъде на 1 юли (събота) от 18:00 ч., като се играят две полувремена по 35 минути, а при равенство шампионът на България ще бъде определен след дузпи.

Великотърновска съдийска бригада ще обслужва мача. Главен съдия е Станислав Ставров с асистенти Илиян Капарашев и Никифор Велков, а четвърти съдия е Никола Атанасов.

“Лудогорец” достигна до финала, след като в полуфиналите взе две победи над “Нефтохимик”. “Орлетата” първо биха с 3:1 в Бургас, а на реванша в Разград спечелиха с 2:0. Другият финалист “Ботев” (Пд) елиминира “Славия”, който бе стигнал до полуфиналите драматично, след като отстрани “Етър” в добавеното време. Пловдивчани първо завършиха 1:1 в София, а на реванша разбиха “Славия” с 5:2.

Тава е седми такъв мач в последните години на стадион “Ивайло”, след като спортният комплекс бе обновен основно. След предстоящото изграждане на осветлението стадионът има всички шансове да се пребори дори и за финал за Купата на България. През октомври пък “Ивайло” ще бъде домакин на Европейски квалификации за юноши до 17 г,, което вече бе официално обявено от зам.-изпълнителния директор на БФС Антон Попов.