IMG_5311

Ред официални гости уважиха откриването на Великденския детски национален турнир в Дряново. Надпреварата събра стотици деца от най-добрите отбори от страната в две възрасти – 2005 и 2008 г.. Сред деятелите, уважили турнира, бяха спортният министър проф. Даниела Дашева, капитанът на националния отбор и на „Лудогорец” Светослав Дяков, изпълнителният директор на шампионите Ангел Петричев, кметът на Дряново Мирослав Семов, шефът на ЗС на БФС Бончо Генчев, на ОС на БФС – Габрово Георги Трендафилов, старши треньорът на „Етър” Станислав Генчев и др.

IMG_5297

IMG_5289

„Радвам се, че всички сте част от това шоу, за пореден път показваме, че Дряново може да бъде столица на детския футбол”, заяви в приветствието си кметът на града инж. Мирослав Семов.

Турнирът бе открит от министърът на спорта проф. Даниела Дашева. „Радвам се, че сте избрали този хубав спорт футбола, надявам се между вас да има бъдещи звезди, обърна се тя към децата. – Благодаря на треньорите, че са успели да запалят искрата, магията на футбола във вашите сърца. Не я изпускайте, защото спортът възпитава дух на колективизъм, пожелавам най-добрите отбори от двете възрастови групи да станат първи”. Спортният министър получи като подарък екип на “Локо” (Др) с нейните имена на гърба, връчен й от Станислав Генчев. Водещ на церемонията бе президентът на „Локомотив” (Др) и председател на местния Общински съвет Тодор Георгиев – DJ Теди Джорджо.

IMG_5306

IMG_5310

Голям фурор обаче настъпи веднага след края на официалната церемония по откриването на турнира. Няколкостотин деца – практически всичките участници в турнира, атакуваха за снимки и автографи капитана на националния отбор Светослав Дяков. Всяко едно поотделно (!) си направи селфи с него, Дяков не отказа на нито едно дете, а усмивката не слезе от лицето му. Много бяха и желаещите да се снимат с възпитаника на дряновския футбол и настоящ старши треньор на „Етър” Станислав Генчев, който също е сред патроните на турнира. За всички участващи деца имаше и сладоледи “Изида” и вафли “Стоичков” от Ичко Лозев.

Надпреварата започна днес и ще продължи до 12 април, когато от 14 ч. е тържественото награждаване. От 17:00 ч. същия ден е и голямото шоу, в което Пеневата чета от САЩ-94, водена от самия Димитър Пенев, ще се изправи срещу ветераните на „Локомотив” (Дряново). “Велико Търново спорт” е сред медийните партньори на националния турнир.