22

Блестящо бе началото на новата състезателна година за танцьорите от СК “Зоки” на международния конкурс “Пловдив оупън”. 43 състезателя на клуба спечелиха „Купа Тракия” и Гран При за стил „Съвременни танци” , както и 11 купи и 81 медала – 29 златни, 28 сребърни и 24 бронзови на Международния денс фест, който е включен в календара на Министерството на Културата.

В международния конкурс взеха участие над 1500 танцьора от шест държави. Професионалното жури се състоеше от светила в танцовото изкуство от – САЩ, Македония, Гърция, Италия и България.

Освен многобройните отличия, голямо признание са и специалните номинации и спечелени стипендии за част от състезателите – Гала Захариева и Камелия Къндева бяха номинирани за най-добри солисти жени на състезанието, Мария Светозарова и Гала Захариева спечелиха стипендия за обучение в Италия – в Академия по танци от директора на Академията – Сабрина Боско.

33

Мила Ангелова и Гала Захариева спечелиха златни стипендии за 14-дневно обучение в САЩ – Аризона , където директорът на “Manhattan dance project” Бил Хоталинг поема изцяло разноските на великотърновските състезателки. Камелия Къндева и Мила Ангелова спечелиха безплатно настаняване и участие в Македония – “Skopje Open” 2017 от директора на конкурса Тамара Джорчиновска. Ралица Стойчева и Ивайла Стоилова спечелиха стипендия за безплатно участие в танцов конкурс в Германия – гр. Кьолн.

Всички тези отличия станаха и повод танцьорите от Велико Търново да вземат и специалната награда на Българска федерация по спортни танцови дисциплини – „Купа Тракия”, както и парична премия от 500 лв.

11