IMG_4486

Сериозно мотивираният и здраво амбицираният тъкмо за мача срещу “Етър” (б.а. – както и всички съперници на “виолетовите”) плевенски “Спартак” намери виновника за загубата си с 1:2 от “болярите”. Ръководството на плевенския клуб е подало жалба срещу съдийството, определяйки решенията на главния арбитър Ивелин Занев за “неадекватни”.

От “Спартак” твърдят, че от видеозаписа се виждало, че и двата гола за “Етър” не съществуват, но имало още един такъв за тях. В жалбата пише, че Стефан Неделчев насочва с ръка топката към вратата на плевенския тим, но тя не преминава голлинията. Според тях страничният рефер не отсъдил гол, а това направил главният съдия Ивелин Занев.

Другата претенция за ощетяване е в 17-ата минута, когато бил отменен гол на защитника Цветелин Радев, който според плевенските босове бил редовен.

Третата претенция е за 52-ата минута, когато главният съдия свири дузпа за “Етър” за събаряне на Кямил. От “Спартак” обаче смятат, че вратарят изобщо не го докосвал. Даже в началото на атаката имало и фаул в тяхна полза. Понеже това явно им се е видяло малко, от Плевен се жалват и че реферът им вдигнал пет жълти картона за “всяко тяхно нарушуние”, т.е. за петте им нарушения в мача (?!).

Така домакините са убедени, че реферът свирил в полза на гостите. Разбира се, в жалбата няма и дума за ситуацията още във 2-ата минута, когато Цветомир Тодоров със самостоятелен рейд мина през цялата зашита и вкара гол, след което реферът отмени гола заради фаул срещу …Тодоров още в зародиша на атаката. Нито за неотсъдената дузпа срещу Неделчев в 30-ата минута. Нито пък се споменава, че във въпросната ситуация в 17-ата минута няма никакъв отменен гол на Радев, тъй като още преди удара му тъчреферът Мирослав Марков своевременно бе маркирал засада.

Тагове: