img_3705

Подготовка за пролетния полусезон в Първа лига започва в понеделник отборът на „Локомотив” (ГО). Футболистите ще се съберат за първа тренировка в 13:30 ч. на стадион „Локомотив”, съобщи председателят на Общинския съвет и клубен шеф Даниел Костадинов.

От 18 януари „железничарите” заминават на подготовка в турския курорт Анталия. Там възпитаниците на треньора Иван Колев ще останат и ще се готвят до 5 февруари, като програмата им предвижда и осем контролни срещи. Имената на съперниците в тях ще бъдат уточнени допълнително.

До заминаването за Анталия „Локомотив” (ГО) ще се готви в домашни условия, въпреки лошото време. След завръщането от Турция следващият етап на подготовката ще е отново в Горна Оряховица. Планирана е приятелска среща на първия отбор със състав, изграден от играчи от локомотивската школа, които сега са в други клубове. Целта е да се види нивото на момчетата и да се прецени дали някои от тях могат да бъдат приобщени към представителния тим, коментира Даниел Костадинов.

По селекцията отдавна се работи, но тя продължава да бъде отворен процес. Вече бяха отпратени нападателите Цветан Генков, Тихомир Кънев, Янаки Смирнов, както и  вратарите Стефано Кунчев и Ивайло Сайков. Очакват се добри оферти за звездите на тима Матиас Курьор и Юлис Ндонг. Първото сигурно ново попълнение за пролетния дял на шампионата е 27-годишният вратар Петър Денчев, който за последно пази на „Левски“ (Карлово).Очакват се още 3-4 попълнения, но имената им ще бъдат обявени впоследствие.

300 000 лева отпуска от бюджета си Община Горна Оряховица за издръжката на „Локомотив“, съобщи Даниел Костадинов. Отделно през общинско предприятие „Спортни имоти” се поема издръжката на стадиона. През 2017 г. ще продължи работата по обновяването на терена в Долна Оряховица. Там ще се прави поливна система и предстои презасяване. Идеята е отборът да води подготовка там.

„Обновяването на официалния терен на „Локомотив” ще бъде последвано и от инвестиции в тренировъчни игрища. Общината ще продължи да подобрява спортната база и през следващата година основната цел ще бъде да се създадат по-добри условия за тренировки и на детско-юношеската школа на „Локомотив”, заяви кметът инж. Добромир Добрев.

Тагове: