img_3817

С две първи и две втори места отборите на „Болярчета” доминираха в поредното издание на националния турнир, организиран от великотърновския клуб със съдействието на БФС, Община В. Търново и „Лактима Балкан“. 20 отбора от цялата страна спориха за отличията в надпреварата в ДКС „Васил Левски” и Спортната зала на Великотърновския университет в четири възрасти – родени 2006, 2007, 2008 и 2009 г.

Както вече писахме, отборът на „Болярчета”, набор 2007 г., спечели безапелационно надпреварата. След последните мачове днес стана ясно, че първи са и родените 2008 г, а набор 2006 и 2009 заеха вторите места.

След като разгроми „Добруджа” с внушителното 7:0, „Бригада” (Димитровград) с 4:0, втория отбор на „Болярчета” с 8:0 и „Локомотив” (ГО) с 4:0, набор 2007 г. завърши участието си с победа и над „Ферион” (София) с 4:1. Така играчите на треньорите Николай Колев и Десислав Божков завършиха с пълен актив, 27 вкарани гола и само един получен във вратата си.

Купата си те получиха от Гергана Евтимова – представител на PMG холдинг и общински съветник. Купи имаше и за втория „Бригада” и третия „Добруджа”. Голмайстори станаха Радослав Найденов и Богомил Алекандров, които получиха статуетките си от шефа на „Спортни имоти” Петко Павлов.

Шампион в турнира стана и набор 2008 г. на „Болярчета” с треньор Цветелин Георгиев. Те грабнаха четири победи над „Добруджа”, „Бригада”, „Локомотив” (ГО) и „Видин” и допуснаха само една загуба с 2:0 от „Делфините” (Варна), но тя не им попречи за първото място. Втори останаха варненци, трети е „Добруджа”, следвани от „Бригада”,  „Локо” (ГО) и „Видин”. Купата за първото място „Болярчета” получиха от председателя на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов. Приза за голмайстор взе Илиян Гатенски от „Добруджа” с 9 гола.

Силно бе представянето и на набор 2006 г., който спечели 4 победи, като би по два пъти „Ферион” и „Видин”, а загуби само двата си мача от първенеца „Добруджа”. Това му донесе престижното второ място. Голмайстор стана Кирил Нанев от „Добруджа”.

Втори станаха и най-малките „Болярчета”, родени 2009-2010 г. Те също грабнаха 4 победи – по две над „Видин” и „Добруджа”, а загубиха мачовете си от „Дунав” (Русе), който е първи. Победителите получиха купата от Ивайло Здравков – директор на НАП Велико Търново. Статуетката за голмайстор спечели Симеон Симеоново от „Болярчета” с 11 попадения.

Купи имаше за всички отбори от призовите тройки, за голмайсторите, а всички участвали малки футболисти получиха медали и грамоти, както и чанти с млечните продукти на „Лактима Балкан”. За настроението се погрижиха и малките мажоретки от детска градина „Соня”, които получиха много аплодисменти и също си тръгнаха с подаръци.

Имаше и забавни игри по хвърляне на топка и викторина с въпроси, организирани от „Лактима Балкан”, чийто мениджър Десислава Коева раздаде на победителите в тях сакове, раници, шапки, млечни продукти на фирмата. Приза от основния спонсор за най-малък участник получи Лора Василева от „Болярчета”, а за най-горещо подкрепяща агитка наградите спечели „Добруджа”.