img_3705

Над 9000 зрители гледаха завръщането на „Локомотив” (ГО) у дома в Първа лига след 21-годишно прекъсване. Горнооряховци приеха ЦСКА на обновения си стадион и завършиха в оспорван мач 0:0, като куриозното е, че последният им домакински мач в елита бе отново срещу ЦСКА през 1995 г. и завърши 2:2 след два автогола. 7500 бяха продадените билети, а още 1500 деца и ученици под 14 години гледаха мача.

Стадион „Локомотив” е тотално обновен. Направени са модерни съблекални и административни помещения, 5300 са новите пластмасови седалки, ново е тревното покритие, напълно ново е и осветлението, което светна в 16 ч. за началото на второто полувреме.

Специално за мача дойдоха министърът на спорта Красен Кралев (б.а. очаквайте интервю с него), Валентин Михов, Добромир Жечев и др. Официалното откриване на стадиона обаче ще е на първи пролетен мач срещу „Ботев” (Пд), когато лентата ще пререже премиерът Бойко Борисов.

Началният сигнал бе даден от бившия треньор на тима Добромир Жечев и момиченце в червено-черен екип – внучката на друга легенда на „Локо” Ангел Минчев – Александрия, с топката, с която са играли железничарите при предишното си влизане в елита. Срещата започна с минута мълчание в памет на жертвите в Хитрино. Любопитното е, че наставник на гостите пък е Стамен Белчев, който игра за „Локо” (ГО) преди 21 години в „А” група.

В оспорвания мач и двата тима имаха възможности за гол, като гостите удариха и гредата, а двамата вратари имаха много добри намеси.

Тагове: