img_2812

Интересна ситуация се разигра преди днешното домакинство на „Болярки” срещу „ЛП Суперспорт” – дерби за първото място във временното класиране на „А” група при жените. Оказа се, че гостите са дошли с екип в оранжеви фланелки, черни шорти и оранжеви чорапи – точно същия като този на „Болярки”. А резервен екип нямат.

Това постави под въпрос провеждането на мача, тъй като според Наредбата за първенствата и турнирите 2016/2017 г., глава Втора, раздел 8, чл. 27 „при сходство в цветовете на екипите отборът-гост задължително играе с друг цвят екип”.

Изправени пред ситуацията мачът да не се играе или да закъснее драстично, домакините направиха всичко възможно да възтържествува феърплеят и нещата да се решат на терена. На стадион „Ивайло” бе спортно-техническият директор на „Етър” Стефан Атанасов, който намери за гостенките от „ЛП Суперспорт” бяло-сини фланелки и мачът се състоя. Както вече писахме, победата с 5:0 взеха столичанки.

Затова пък учудващо странна информация излезе след мача в официалната страница на ЖФК „ЛП Суперспорт” във Фейсбук. „Още преди началото на мача започна конспирация за цвета на екипа, като по този начин „Болярки” се опитаха да разсеят нашите момичета. Но бързата намеса на Лъчезар Паланков помогна да се върне спокойствието в отбора, с намирането на други екипи. Още от началото на мача напрежението беше на червено, след като за всяко докосване отсъждаха фаулове и нашариха половината момичета с жълти картони, което допълнително изнерви обстановката. На полувремето треньора Л. Паланков успя да успокои своите момичета и резултатът дойде веднага. Така въпреки всички конспирации „ЛП Суперспорт” се наложи убедително с 0:5.”

Подминаваме факта, че съдийството бе на много добро ниво, без каквито и да е „фаулове за всяко докосване”, както и че реферът Ал. Марков показа точно 4 жълти картона на гостенките за груби нарушения, а можеше да им покаже и още. Възниква обаче въпросът в какво се състои „конспирацията” на „Болярки” и това ли е благодарността към домакините от В. Търново, направили всичко възможно победата да дойде за този, който я заслужи с футболни аргументи на футболния терен…