IMG_08033

Първото си интервю като футболист на “Етър” Станислав Генчев даде за “Велико Търново спорт”.

– Станиславе, ти навремето тръгна оттук като юноша на „Етър”, а сега на края на богатата си кариера отново се завръщаш с виолетовия екип…

– Най-после се осъществи една моя мечта. Тръгнал съм от „Етър”, минал съм през всички гарнитури, бях при треньорите Васил Матев и Петко Цанев. И винаги съм мечтал да облека фланелката на представителния отбор. Сега ми се отдаде тази възможност и съм благодарен на ръководството, че ме покани.

– Как се стигна до този контакт? Вероятно благодарение на Ферарио Спасов, с когото много сте работили заедно?

– На Ферарио Спасов и президента Сашо Нанков. Двамата се свързаха с мен, разговаряхме два пъти с г-н Нанков, уточнихме нещата и аз прецених, че мястото ми е тук. Реших да напусна „Монтана”, благодаря им за тази една година, всичко от тяхна страна е било точно и коректно. Приех предложението да се върна в родния си клуб.

– Имаше ли други варианти?

– По принцип вариантът ми беше „Монтана”, тъй като там хората много държаха да остана и помогна, клубът тази година ще има доста по-високи цели от миналата. Но аз послушах сърцето си и избрах „Етър”.

– Познаваш ли тук обстановката, отбора, някои от играчите?

– Аз винаги съм следял „Етър” отблизо, винаги съм се интересувал, без значение в коя група са били. Познавам се с няколко момчета, ще се запозная и с другите.

– Какви са амбициите ти с „Етър”?

– Амбицията на всички ни е една – отборът да се завърне в „А” група, където е истинското място на „Етър”.

– В каква форма си?

– Добре съм, последният ми официален мач беше баражът на 4 юни, който с „Монтана” спечелихме. Започвам подготовка наравно със съотборниците си, надявам се да сме живи и здрави, да се подготвим добре и да изпълним целите си.

Тагове: