638-397-viktor-shishkov

Виктор Христов е най-опитното име от новите попълнения. сн. Beroe.bg

Първите четири нови попълнения от селекцията си обяви новият член на „А” група „Локомотив” (ГО). Първото име е на бившия вратар на „Славия”, „Локомотив” (Пловдив) и „Левски” Стефано Кунчев. За последно той бе в Норвегия, където в последните месеци игра за третодивизионния „Егерсундс” ИК. Преди това той се подвизава в гръцкия „Трикала”, където помогна за класирането на тима във втора дивизия се завръща по българските терени. 25-годишният страж потвърди, че преминава в редиците на „железничарите”.

„Радвам се, че ще работя в амбициозен клуб с класен треньор, какъвто несъмнено е Ангел Червенков. „Локомотив” има добри вратари в лицето на Радослав Рашков и Пламен Колев. Ще се опитам да им бъда добра конкуренция”, коментира Стефано Кунчев.

Второто име е освободеният от ЦСКА защитник Николай Дичев, който вече подписа договор с новака в елита. Роденият на 19 септември 1992 г. Дичев премина в ЦСКА от Банско през зимата, но не можа да се наложи в основния състав.

Николай Христов пък ще попълни халфовата линия на горнооряховци. Полузащитникът е роден на 1 август 1989 г., висок е 177 см и тежи 70 кг. Той има два сезона в „Б” група с „Белите орли”, после с „Ботев” (Враца) влезе в елита, където също изигра два сезона. През последните три години Христов игра в Македония.

Четвъртото попълнение е нападателят Виктор Шишков. Той е роден на 7 септември 1986 г. и е юноша на „Пирин” (Гоце Делчев), висок е 186 см и тежи 77 кг. Шишков игра в „Пирин” (Разлог), носил е още екипите на „Берое”, „Банско” и арменския „Алашкерт”, а през пролетта след Разлог бе в „Епископи Ретимно” в Гърция, като с негов решаващ гол тимът му спечели купата на осторв Крит.

Така до момента „Локомотив” (ГО) се подсили с по един играч във всяка линия, но се очаква да има и още попълнения.

Новакът в елита успя да задържи и тарана Тихомир Кънев в състава си. Кънев, който стана голмайстор на „Б” група в последното първенство, се обвърза с „Локомотив” за още 1 година и ще бъде на разположение на новия треньор Ангел Червенков за предстоящите битки в елита. „Оставам в „Локо”, предподписах договор и за следващия сезон”, потвърди пред „Велико Търново спорт” Тихомир Кънев.

 

Тагове: