IMG_0423

„Локомотив” (ГО) е заявил стадион “Лаута” в Пловдив за домакинските си мачове, ако бъде поканен за новата „А” група, съобщи председателят на клуба Даниел Костадинов. Въпреки нежеланието на горнооряховчани да играят домакинствата си извън Горна Оряховица, БФС остана непреклонен, че мачовете трябва да се играят на терени, отговарящи на изискванията. Двата железничарски клуба, които поддържат приятелски отношения отдавна, са се договорили горнооряховчани да ползват стадиона безвъзмездно или срещу минимален наем докато тече очакваният ремонт на стадиона в Горна Оряховица.

Горнооряховският клуб се разбрал и с „Етър” заради привличането на Димитър Байдаков, след като дължеше 5600 лева на „виолетовите”, чийто юноша е нападателят.

След уреждането на тези два проблема „Локомотив” няма административни пречки да участва в новия формат на “А” група и очаква покана. Всичко зависи от това с колко отбора ще се форматира елитът. Ако са повече от 12, а това е почти сигурно, „Локо” има шанс да е сред поканените.

“Очакваме решението на БФС, за да планираме бъдещето на клуба. По един начин ще стоят нещата, ако сме в „А” група, а съвсем различно е, ако останем във втория ешалон. В очакване сме и ние, и треньорският щаб, а и самите футболисти. Надявам се да запазим треньорите и основната група играчи, но всичко зависи от целите, които ще си поставим за следващия сезон. А те пък са зависими от решението на БФС за „А” група”, коментира президентът на клуба Даниел Костадинов.  В същото време , ако не влезе в елитната група, “Локомотив” едва ли ще може да си позволи трета поредна година големи разходи във втората дивизия.

Тагове: