IMG_9687

Спортният министър Красен Кралев не даде конкретен отговор на въпроса, зададен му от “Велико Търново спорт”, кога ще бъде задвижен проектът, внесен в спортното министерство преди година за тренировъчен терен до стадион “Ивайло”.

По неговите думи това ще стане след като се реши бъдещият формат на “А” група, за което са необходими два месеца.

“Не мога да коментирам какво става с проекта западно от стадион “Ивайло”. Знаете, че парите за спортна инфраструктура и въобще за спорт са функция на икономиката на държавата. До момента не сме правили мащабни инвестиции тази година в стадионите, изчакваме развитието около казуса с преструктурирането на професионалния футбол. Тогава вече ще можем да коментираме по-подробно”, отговори Красен Кралев.

“Не съм казвал, че отборите, които бъдат одобрени за елита, ще получат подкрепа от държавата. Има дълъг път да се извърви, има процедури, по които се кандидатства. Ние имаме желание да помогнем. Що се отнася до финансовия депозит за участие – трудно може да се говори за банкова гаранция от страна на  клубовете за “А” група, но за да има финансов феърплей, самите клубове ще трябва да посочат източниците, от които ще сформират бюджета. Минималният бюджет ще бъде 2 млн. лв., за да обезпечи един отбор участието си в “А” група”, заяви Красен Кралев.

Вижте цялото интервю със спортния министър Красен Кралев от видеото на Regnews.net: