IMG_4761

Децата на “Етър” рядко стъпват на “Ивайло”, както бе в мача с “Ливърпул”. Освен този терен, В. Търново има нужда от поне още един за тренировки и мачове на подрастващите.

Велико Търново има нужда спешно от футболен терен, алармира директорът на детско-юношеската школа на “Етър” Никола Велков. Два проекта чакат развитие и финансиране, но времето си върви, а децата и юношите от града няма къде да тренират. Школата на “Етър” има огромна нужда от терени, за да продължи развитието си във възходяща линия, коментира Никола Велков. 400 деца тренират футбол във великотърновския клуб, но са силно затруднени от липсата на база за подготовка.

Велков апелира към депутатите от Великотърновския регион, независимо от коя политическа сила са, да подкрепят усилията на кмета Даниел Панов и да лобират пред спортния министър Красен Кралев за отпускане на средства за терена в Спортното училище. От ремонт се нуждаят и двете клетки с изкуствено покритие в училището, построени преди години.

“Безспорно пред последните години се направи много за спортната база във В. Търново. Налице са отличен терен на стадион “Ивайло”, обновени открита и закрита лекоатлетически писти, ремонтирани южни зали, в които се развиват няколко вида спорт. Залите западно от стадиона, които до скоро пустееха, също вече са пуснати и в тях се водят тренировки. Всички имат добри условия, отоплени, осветени зали и съблекални.

В същото време теренът в Старото военно училище бе разкопан, а на негово място не бе направен нов. Смятам, че сега усилията трябва да се насочат към изграждането на изкуствен терен за футбол в Спортното училище, който е крещящо необходим за футбола”, категоричен бе Никола Велков.
Във възстановеното Спортно училище се обучават над 100 футболисти, които по думите му нямат нормални условия за тренировки. Същото важи и за останалите деца, които се подготвят в школата на “Етър”.

“Директорът Снежина Михова и учителският колектив проявяват необходимото разбиране и успяваме да съчетаем подготовката с образованието. Общата ни цел е да изграждаме спортисти с възможности за реализация, а не разгащени младежи без мисъл, удобни и лесни за манипулиране.

Президентът на “Етър” Александър Нанков осигурява транспорт и имаме възможност да пътуваме до Варна, Стара Загора, Ловеч и други центрове за контролни и официални мачове. Децата ни са облечени и обути, но когато видят при какви условия се тренира в другите клубове, се демотивират и ни е трудно да ги задържим, когато получат предложения.

Само от лятото до сега “Литекс” ни взе три талантливи момчета. Ако не направим терени, и други ще си тръгнат, и трудът на треньорите, и усилията на президента и хората, които ни помагат, ще отиде на вятъра”, категоричен бе Никола Велков.

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ