IMG_7928
Чудесна победа постигнаха футболистките на “Болярки” в последния есенен кръг от първенството на “А” група при жените. Великотърновки надиграха с 2:1 “Берое”, като най-после имаха възможността да стъпят на стадион “Ивайло”.

Мачът бе двуостър и много интересен, като и двата тима направиха хубави атаки, а всички голове паднаха още до почивката.

IMG_7924

IMG_7925

Мирела Моева откри резултата в 23-ата минута с чудесен удар от въздуха след избита от защитата на старозагорки топка – 1:0. Само пет минути по-късно Даяна Георгиева изстреля хубав прехвърлящ удар от трийсетина метра и удвои резултата.

IMG_7932

Пред вратата на “Берое” имаше и още положения, а гостенките също имаха интересни ходове. В 33- ата минута капитанът им Нина Георгиева изсипа една топка от пряк свободен удар, вратарката на „Болярки” Радостина Рашева не се намеси добре и интригата в мача се върна – 2:1. Вратарката обаче се реваншира с хубаво спасяване на удар на Силвия Кефалова. Теодора Йорданова и Даяна Георгиева пък пропуснаха за великотърновки.

IMG_7930

IMG_7929

През второто полувреме головите възможности бяха по-малко. Полина Таймо можеше да приключи спора в 59-ата минута, но останала сама срещу вратата на гостенките, не я улучи. Шанс се разкри и пред Лора Петрова, която можеше да подаде на свободна съотборничка, но предпочете да бие и сгреши. На свой ред Нина Георгиева опита да изравни от фаул, но Рашева си бе на мястото и спаси.

„Болярки”: Рашева, Тодорова, Иванова, Драганова (58 Андреева), Радкова, Заструг, Георгиева, Таймо, Петрова (90+3 Цанова), Йорданова (90+1 Новакова).