foot

В дербито на първия кръг на “А” областна група „Янтра” (Полски Тръмбеш) надигра с 2:1 „Ресен 2012”. И двете попадения за победителите вкара Калин Иванов. Първата част бе равностойна. Първи възможност имаха гостите, които са настоящия шампион на групата. В 13-ата минута Иван Сапунджиев от добра позиция би край гредата. Калин Иванов от домакините пък с удар от 7-8 метра принуди вратаря на ресенчани Йордан Василев да спасява. Отново той можеше да вкара в 30-ата минута, но в 66-ата се реваншира, като засече подаване на Тихомир Антонов за 1:0.

Ресенчани не се предадоха и малко след това изравниха с прехвърлящ удар на Танер Халилов. Малко след това обаче отново Калин Иванов шутира в гредата и оттам в мрежата – 2:1. Ресенчани останаха и с човек по-малко, след като Светослав Цветанов получи втори жълт и червен картон, и до края нищо не се промени.

“Лозен 2006” (Сухиндол) постигна най-убедителната победа

на старта на “А” областната група. Тимът на Петко Цанев разгроми със 7:0 “Ботев” (Дебелец) на обновения стадион в Сухиндол. Над 300 зрители гледаха мача на домакините, излезли с нови екипи с логото на основния си спонсор. В 16-ата минута Иван Тончев откри, клед като получи хубав пас от Иван Иванов. Малко след това Стилиян Иванов удвои резултата след двойно подаване със Стефан Николов. Отново Иван Тончев направи 3:0 след подаване на Стилиян Иванов.

След почивката надмощието бе тотално и паднаха нови 4 гола. В 53-ата минута Стилиян Иванов центрира към Иван Мариянов, който покачи на 4:0. Петото попадение бе дело на Ивайло Николов, който в 66-ата минута засече центриране на Стилиян Иванов. Преди това пък Павлин Калчев бе ударил гредата, а отново той вдигна резултата на 6:0, след като остана сам срещу вратаря на гостите. Седмицата оформи Стефан Николов в 84-ата минута след извеждащо подаване на Ивайло Николов.

“Земеделец-Елит” – “Левски” (Лясковец) 2:1

Още в 7-ата минута Анатоли Чернев от домакините нацели напречната греда, а малко след това същото стори и играещият треньор Мишо Михайлов. Логичното се случи в 25-ата минута, когато Георги Рошков бе изведен от Иван Лесов и вкара за 1:0. Лясковчани изравниха в 32-ата минута, когато Иван Щараков получи пас от Петър Димитров и се разписа за 1:1. След почивката и двата отбора имаха шансове, но в 72-ата минута Иван Лесов получи подаване от Мишо Михайлов и донесе победата за козловчани.

“Атлетик” – “Изгрев” (Царевец) 0:2

„Лато” (Алеково) записа 3:0 срещу „Чумерна”, а царевчани надиграха като гости с 2:0 „Атлетик”. До почивката играта бе равностойна, но през втората част царевчани наложиха волята си. В 47-ата минута Емил Горанов надбяга защитата и стреля в долния ъгъл – 0:1. Домакините се втурнаха да изравняват и се оголиха в защита, където се отвориха празни пространства. От това в 70-ата минута гостите се възползваха – Ивайло Данаилов тръгна от своята половина, преодоля двама съперници и с второ попадение реши мача – 0:2