11947885_911672838909186_5001983538378765866_o
Отборът на “Етър” (2001) се завърна от Русе с победа в играната днес контрола срещу “Дунав” (2001) с резултат 3:1.

След първоначалния стихиен натиск на домакините, който не доведе до нищо съществено, гостите на свой ред погледнаха напред. При една атака в 10-ата минута по лявото крило Стоил Стефанов се освободи от защитниците, но ударът му бе париран от вратаря на “Дунав”. В следващата минута същото стори и Бранислав Ботев, но без успех. В 19-ата минута след чудесно извеждащо подаване по дясното крило Кристиян Радойчев центрира топката, тя бе отбита, като последва ново центриране, което прехвърли купа от играчи в наказателното поле на домакините и топката попадна в Стоил Стефанов, който нахлу в наказателното поле, премина през противников състезател, но бе съборен с цената на нарушение. Съдията отсъди дузпа, която Николай Лазаров превърна в гол – 0:1.

В 33-ата минута обаче защитата на “Етър” не бе концентрирана и “Дунав” изравни в самия край на първото полувреме. След почивката треньорът Марин Стефанов направи няколко рокади и това стабилизира играта на отбора, като футболистите на “Етър” надиграха този на “Дунав”. Две минути след подновяване на играта Кольо Станев се освободи от трима защитници, излезе сам срещу вратаря, но той успя да избие удара му.

В 37-ата минута обаче при едно центриране от корнер най-съобразителен в наказателното поле бе Бранислав Ботев, който отбеляза за 1:2. Пак той можеше да отбележи при следващата атака, но ударът му бе париран от отлично играещият в тази среща вратар на домакините. “Виолетовите” продължиха с щурма и нов пропуск след отлична серия от финтове направи Кольо Станев. В 59-ата минута обаче се случи логичното и след карамбол в наказателното поле на домакините с топката последно игра Филип Георгиев и тя посети за трети път вратата на “Дунав” – 1:3.

Домакините се опитаха да намалят резултата, но при единственото сериозно положения за тях в 67-ата минута след прехвърлящ удар топката се отклони от напречната греда и бе избита от защитата.
Така в подготовка за първенството “Етър ” надигра един сериозен съперник, участник в първенството на Североизточната елитна група U15.

Очаквайте видео репортаж от срещата!