IMG_6148

Минимална загуба с 2:1 претърпя “Павликени” при гостуването си в Червен бряг. Мачът бе изтеглен за събота заради панаира в града. Домакините започнаха добре и откриха още при първата си по-опасна атака. В 9-ата минута Десислав Русев бе изведен зад защитата на павликенчани, финтира вратаря Генчо Стефанов и бранител, преди да реализира в опразнената врата за 1:0.

Павликенчани можеха да изравнят в средата на първата част, когато вратарят Красимир Димитров не успя да изрита добре топката напред и я подаде на Чирпанов. Последният се забави с удара и позволи на Тодоров да избие в корнер. Последваха и два пропуска на Димитър Кушев, а контра двама на един не бе завършена с точен удар.

В 35-ата минута Русев напредна по левия фланг на атаката и центрира прецизно в наказателното поле, където Петьо Славчев надскочи бранител на гостите и стреля с глава, но топката премина покрай гредата. Още в първата минута на втората част “Партизан” получи наказателен удар, след като Петров бе повален в наказателното поле. Потърпевшият сам изпълни дузпата и реализира за 2:0.

В следващата атака Русев подаде към Момчил Стоянов, който стреля към вратата на Павликени, а Цветан Петров отклони топката в гредата. В последвалото разбъркване Петров стреля от близка дистанция, но защитник на гостите изби от голлинията.

В 80-ата минута на мача Петров бе спънат в наказателното поле на Павликени и отново спечели наказателен удар за тима си. Този път капитанът не успя да преодолее Генчо Стефанов.

Павликенчани също имаха възможности, Цветомир Додуров отправи два хубави далечни удара, извадени от стража на домакините. В самия край на мача Светлин Стоянов стреля от воле и вкара красив гол, с който оформи крайното 2:1.

“Липсваха ни Андреев и Шипкалиев, както и други футболисти, които не успяха да се освободят за мача. На практика имахме само двама резервни играчи. Въпреки кадровите проблеми съм доволен от играта, но отново не успяваме да вкарваме създадените положения”, коментира старши треньорът Милен Петков.