20150905_kunfeumjcg

„Ботев“ (Пловдив) разби втородивизионния “Локомотив” (Горна Оряховица) с 5:0 в контролна среща, играна на базата на „канарчетата“ в Коматево.

Двубоят се игра по нетрадиционен правилник – четири части по 30 минути. Неофициален дебют за „жълто-черните“ направи Орлин Старокин, а участие в мача взеха намиращите се на проби Жоел Цибамба, Костадин Велков и Рахави Кифует.

Божидар Васев откри резултата в 15-ата минута след асистенция на Цибамба. Пламен Николов удвои в 27-ата след разбъркване при изпълнение на корнер.

Кифует вкара първия си гол в мача в 62-ата минута след асистенция на Димитър Алексиев. В 99-ата минута Алексиев също се разписа. Той беше точен с глава след изпълнение на корнер от Филип Филипов. Рахави Кифует реализира второто си попадение в срещата в 117-ата минута, когато преодоля няколко защитници и стреля точно във вратата.

“Резултатът няма никакво значение в една контрола. В такива мачове се изпробват различни схеми, разиграват се тактики, обиграват се по-малко влизащите в игра. В случая ние излизаме срещу един много силен противник като „Ботев” (Пд), мислейки за следващия мач от първенството срещу „Дунав” (Рс)”, коментира преди мача старши треньорът на „Локомотив” Сашо Ангелов.

“В отбора няма проблем с контузени играчи. Готов за игра е и нападателят Тихомир Кънев, който лекува контузия в последните седмици. И от резултатите се вижда, че има леко тръгване нагоре. Момчетата започват да се сработват и да се получава екип. Но все още отборът не е това, което искам и не играе така, както може. Затова търсим и такива контроли със силни съперници, за да не губим ритъм и да опитваме да играем на максимум”, каза преди контролата пред Regnews.net Сашо Ангелов.

сн.: официален сайт на “Ботев” (Пловдив)

Тагове: