devoiki-stаrsha-etar-64

Девойките старша възраст на “Етър-64” постигнаха голям успех, като станаха вицешампиони на страната на завършилото вчера държавно първенство в Хасково. При наличието на “Бъки”, от който е изграден целият национален отбор в тази възраст, и на “Локомотив” (Вн), който е шампион за миналата година, сребърните медали са безспорен успех за етърки.

Големия си удар възпитаничките на Йонка Генчева направиха още в първия си мач в събота, когато разбиха водения от Даниела Марова настоящ първенец “Локомотив” (Вн). “Етър-64” изненадващо разгроми с 25:15 съперника, който на практика е съставен от заминалите преди 2 г. във Варна бивши етърки, и взе сладък реванш за загубата във финала за титлата м.г.

Във втория си мач в предварителната група нашите надиграха със 17:14 състава на ЦСКА и предсрочно си осигуриха място на полуфиналите. Последната среща с “Минерални бани” вече бе без значение, но бе спечелена с 24:16.

Така етърки като първи в групата играха на полуфинал срещу домакините от “Хасково” и го спечелиха с 24:20, а в другия “Бъки” отстрани “Локо”(Вн) с 30:20. На финала днес, който се игра в две полувремена от по 30 минути, великотърновки отстъпиха с 36:18 (17:9) на габровки. “Всички бяха категорични, че с този потенциал направеното от нас е равносилно на подвиг. “Бъки” на практика е целият национален отбор, а ние играем без смени и в два поредни дни нямаше как да издържим физически. Финалът бе в 60 минути и умората натежа, но сребърните медали са голям успех, а имаме и три индивидуални отличия”, коментира президентът на клуба Атанас Атанасов.

Десислава Николова бе обявена за най-добър вратар, Станислава Стефанова бе избрана за най-добър защитник, а сестра й Нина Стефанова стана голмайстор на държавните финали.

Тагове: