IMG_6305

„Етър” победи с 5:1 като гост „Планинец” (Априлци) в мача за купата на България от зона Северозапад. Победителят от двубоя влиза в основната схема на турнира, където на 23 септември ще чака отбор от елита.

„Виолетовите” взеха надежда преднина още до 10-ата минута с голове на Иван Петков и Радослав Байчев. Още в първата атака от мача Мартин Николов проби отляво и центрира, а таранът Иван Петков прати с глава топката в мрежата – 0:1. Девет минути по-късно при поредното центриране пред вратата защитник на домакините игра с ръка и реферът отсъди дузпа. С изпълнението се нае младият Радослав Байчев, който прати топката в гредата и оттам в мрежата – 0:2.

Етърци владееха играта и спокойно разиграваха, като до почивката отправиха още два-три удара. Домакините имаха само едно положение, когато от 7-8 метра техен футболист се размина с топката.

За първи път след контузияа в игра се появи защитникът Емил Грозев, а на вратата е младият Ивайло Петков.

„Етър” играе в състав: Ивайло Петков, Благовест Ангелов, Цветан Петров, Мартин Николов, Младен Николаев, Николай Николаев, Александър Кирилов, Явор Генчев, Иван Петков, Радослав Байчев.

Четвърт час преди края “Етър” води вече с 5:1. В игра на мястото на Кирилов и Генчев влязоха Добри Петров и Сашко Узунов, които също се разписаха сред голмайсторите.

В 60-ата минута след центриране от корнер Добри Петров с глава покачи на 0:3. Три минути по-късно домакините от Априлци намалиха резултата. Атаките на етърци обаче продължиха и в 68-ата минута след поредното центриране вратарят на “Планинец” боксира топката, тя попадна у Александър Узунов на границата на пеналта и той прехвърли вратаря в опразнената врата – 1:4.

В 74-ата минута след центриране от поредния корнер Емил Грозев с глава покачи на 1:5. До края в игра влезе и Павлин Иванов на мястото на Младен Николаев, а повече голове не паднаха.

“Планинец” (Априлци) – “Етър” 1:5

“Етър” се класира за 1/16 финалите и на 23 септември ще чака на стадион “Ивайло” съперник от “А” група или от първите 6 от “Б” група.

Тагове: