1

Със стилна церемония в Павликени откриха обновения градски стадион „Ганчо Панов” и представиха отбора си за новото първенство в Северозападната „В” група. Тържеството уважиха областният управител проф. Пенчо Пенчев, кметът на Павликени инж. Емануил Манолов, председателят на Общинския съвет Дончо Дончев, шефът на Зоналния съвет на БФС Трифон Иванов, президентът на „Етър” Александър Нанков и др.

Водосвет отслужи архимандрит Георгий, който после поръси и освети новото съоръжение. Ремонтът е по проект на стойност 6.9 млн. лв., а направеното в Павликени наистина впечатлява. Стадионът е с изцяло отлети нови трибуни и седалки за 3500 души, с нови огради. Напълно нови са модерните и удобни съблекални, реновирана е хижата. Построен е нов закрит плувен басейн, изградени са спортни площадки в още четири близки селища.

Лентата бе прерязана от кмета инж. Емануил Манолов, Трифон Иванов, областният управител проф. Пенчо Пенчев и Павел Калистратов.

Кметът на Община Павликени в словото си обяви за новите придобивки. „Обещах и възстанових мъжкия отбор на ОФК „Павликени”. И да печелят, и да губят, футболистите дават всичко от себе си и мотивират децата на Павликени да се занимават със спорт. Отбелязахме 90 години от основаването на клуба, 60 години от влизането в „А” група. Това е само началото, в следващите години ще продължим да развиваме спорта”, заяви инж. Емануил Манолов.

След това на стадиона преди контролата с „Етър” бе представен и мъжкият отбор на ОФК „Павликени” за новото първенство. Старши треньор на отбора е Милен Петков, след него на терена излезе капитанът Димитър Кушев. Останалите имена в тима са Генчо Стефанов, Димитър Димитров – Херо, Денчо Шипкалиев, Мартин Кръстев, Цветомир Додуров, Светлин Стоянов, Димитър Цонев, Калоян Калчев, Милен Михайлов, Димитър Димитров, Цветан Петров, дшъл от „Етър”,  Красимир Николаев, Кристиан Ленков от „Спартак” (Пл), Калоян Киров, Илиян Тосунов от „Янтра”, Ивелин Иванов от Плевен, Николай Андреев от Карлово.

В първия кръг от новия сезон „Павликени” гостува на „Бдин” (Видин), а първото домакинство на обновения стадион е на 23 август срещу „Ботев” (Козлодуй).