foot

Новият сезон в “А” група ще стартира на 18 юли, стана ясно след редовното заседание на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз, което се проведе в понеделник, 22 юни. Членовете на Изпълкома разгледаха проведената лицензионна процедура за новия сезон и констатираха решенията на Лицензионната комисия и Апелативната комисия, които оставиха “А” група с 10 клуба.

При това положение вероятно жребият за “А” група ще бъде теглен с 10 отбора, които ще се състезават помежду си в 36 кръга с по 4 мача между тях и без плейофи.”ЦСКА, “Локомотив” (Сф), “Хасково” и “Марек” нямат лиценз за професионалния футбол. Нямаме внесени документи от ЦСКА, които да разгледаме. Имахме устна молба от г-н Гигов, на която нямаше как да дадем отговор, тъй като при нас до този момент нямаше нищо черно на бяло.

Поредния вариант за “обединение” на ЦСКА – с “Локо” (София) Михайлов отхвърли така: “Не е обсъждано подобно нещо. Няма как от два отбора без лиценз да направим отбор с лиценз. Прави се в последния момент нещо, което не ми изглежда редовно.”

“ЦСКА, който завърши това първенство, не е получил лиценз. По правилата, може да играе във “В” група. Аз не знам другите неща, защото няма нищо черно на бяло,” продължи категорично босът на БФС. “Лицензионната процедура приключи, и каквото и да се случи с “Локо” (София), трябва да се случи много бързо.”

“Към момента в “А” група са 10 отбора, в “Б” група са 16. Първенството ще стартира на 18 юли. Както виждате, жребият на УЕФА беше днес, а след седмица са мачовете. Може и на 1 юли да изтеглим жребия, на кого пречим?! Ако останат 10 отбора, ще играят по четири пъти, 36 мача. Един изпада, един играе плейофи с отбор от Б група”, обясни президентът.

Ръководеният от него Изпълнителен комитет прие и предложенията за промени в нормативните документи на БФС за сезон 2015-2016, а именно:

– Наредба за първенствата и турнирите;

– Правилник за статута на футболистите;

– Дисциплинарен правилник;

– Правилник за статута на футболните клубове;

По традиция Българският футболен съюз гласува финансирането на отбора на футболистите без договори – инициатива, която се прави всяка година съвместно с Асоциацията на професионалните футболисти. Гласуван бе и съставът на постоянните комисии към БФС, в който няма съществени промени.